Volpelleres: un barri en procés de decadència

Joan Carles De Blas


Publicat: dimecres
Opinió| Columnes

Estem esperant la posada en marxa de la nova contractació del servei municipal de recollida de brossa i neteja a la ciutat com aigua de maig. La ciutat està en la seva pitjor imatge des que hi visc ara fa 16 anys. Entre l'episodi de sequera, que ha degradat paisatgísticament el verd d'aquesta i un servei de neteja i recollida de brossa deficient, sumat a un creixent incivisme ciutadà que no es controla formalment, dona com a resultat barris bruts i en concret el de Volpelleres molt deixat.

Si el sumem al despropòsit dels mòduls de la Mirada al bell mig del Parc de la Guineu, un parc que ja no ho és i que caldrà recuperar-lo pel barri amb una forta inversió en espai verd un cop estigui en funcionament la nova escola. Tenim per uns anys encara. Massa paciència estan tenint els veïns i veïnes afectats.

Al setembre serà la Festa Major de Volpelleres i esperem que el carrer Dolors Bigas i la zona del Mirador de Volpelleres no tornin a ser els perjudicats que paguin les molèsties de la ubicació de la fira d'atraccions per a nens i nenes, els food trucks, etc. El carrer Dolors Bigas i tot el seu veïnatge amb els carrers adjacents Guadalupe Duran, Avel·lina Casadevall i Pau Muñoz estan suportant les conseqüències d'un ús intensiu de l'espai públic durant tot l'any, estiu inclòs.

Volpelleres és prou gran i disposa de grans espais per anar ubicant les activitats populars i els serveis més enllà del carrer Dolors Bigas, el Parc de la Guineu i el Mirador de Volpelleres. L'ús intensiu d'aquests espais sumat a l'incivisme, la manca de control formal, un servei de recollida de brossa i neteja deficient, i les conseqüències en el verd urbà de la sequera han deixat un barri decadent.

Calen mesures per revertir aquesta situació: la primera és demanar més civisme als "volpellerencs" i "volpellerenques" i la segona més implicació als responsables polítics del govern municipal en què funcionin els serveis de neteja, presència de policial local i d'agents cívics. Una nova escola, La Mirada, inversió en el Parc de la Guineu perquè sigui un parc amb verd urbà i un Mirador de Volpelleres digne i segur amb zona verda i mobiliari urbà de qualitat.

JOAN CARLES DE BLAS és membre de la secretaria de polítiques públiques de seguretat del PSC a Sant Cugat