La festa de la pagesia de Collserola

Bernat Picornell


Publicat: dimarts
Opinió| Columnes

Aquest dissabte arriba una nova edició de la Festa del Tomàquet Mandó de Collserola, una iniciativa nascuda fa pocs anys, però que s'ha consolidat a la ciutat com una jornada per reivindicar l'agricultura ecològica i de proximitat.

Sempre parlem del Parc Natural com un tresor per a la ciutat, amb espais verds per on passejar, però el seu valor va més enllà; parlem d'un entorn on diversos projectes i persones han apostat per la seva terra, contribuint doblement a la societat, tant per la feina d'activació de l'economia local que desenvolupen com per la producció de productes de consum saludables per part de la ciutadania.

El tomàquet mandó és l'exponent i representa el pal de paller d’aquest mercat agrícola que trobareu a la plaça de Barcelona, un projecte molt valorat en les dues passades edicions i que s'ha convertit en una festa amb música, tallers i on llueixen també altres productes elaborats en el nostre entorn: hortalisses, fruites, formatges, verdures, vi...

En aquest sentit, des de l'Ajuntament tenim la voluntat que els nostres mercats municipals siguin també impulsors d'aquesta economia circular. L'exemple més recent d'aquesta voluntat és que, dins de la licitació de les parades del mercat de Volpelleres, s'inclou, com a criteri preferent, la priorització dels operadors que tinguin subministrament de proveïdors locals i de producte de proximitat, així com aquells que promoguin la sostenibilitat i els criteris del comerç just. També, en paral·lel, estem treballant per formar part de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària, per tal de crear sinergies, complicitats, i conèixer les experiències d'altres ciutats també compromeses amb aquests reptes.

Sant Cugat és un referent en molts elements que la fan una ciutat amb una gran qualitat de vida. Fem també que ho sigui en economia circular, social i solidària perquè els productes de proximitat són una eina per fomentar el benestar personal i social.

BERNAT PICORNELL és portaveu d'ERC i tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i Seguretat Ciutadana