Primer curs!

Carme Ardid


Publicat: ahir
Opinió| Columnes

Fa aproximadament un any que ens vam conèixer, és el meu primer curs, he visitat moltes escoles i centres (al setembre seguiré) i en aquest any han passat moltes coses, bones i no tan bones. Jo em quedaré amb les bones!

Primer de tot, vull agrair a tots els equips docents i no docents la bona feina realitzada durant el curs, tant individual com col·lectiva. Moltes escoles feu xarxa, especialment les escoles del sistema públic d'educació infantil i primària. Treballar en conjunt i de forma coordinada és una manera de fer projectes molt interessant i que porten a realitzar propostes que van més enllà de l'aula i de l'escola, i que aporten valor afegit a Sant Cugat.

Hem d'apostar per aquesta forma de treball i això s'aconsegueix deixant de banda quina tipologia d'escola som, pública, concertada o privada. No es tracta de competir sinó de compartir, i que els infants i joves de Sant Cugat sortint ben preparats per enfrontar-se als reptes que els esperen.

Ha estat un curs dur! El nou govern ens vam trobar amb una situació de partida complicada i hem fet un gran esforç per mantenir tot el pressupost dedicat a Educació, perquè considerem que és un pilar que no podem descuidar. No hem deixat de fer cap activitat essencial, com els Tallers d'estudi assistit, i hem incrementat els cribratges dels trastorns de neurodesenvolupament donant entrada a les escoles concertades.

Un altre aspecte que hem estat treballant és el Projecte per elaborar un Pla d'Educació Equitativa. La proposta està molt avançada i en el proper Consell Escolar segurament ja es podrà aprovar.

Seguim també avançant en la prevenció de l'absentisme i l'abandonament prematur escolar. I, des de l'Oficina Municipal d'Educació, s'ha fet una gran tasca d'informació sobre la preinscripció, la matrícula, i la resolució de totes les casuístiques que es donen en aquest procés, intentant que tothom pugui trobar un encaix a la seva situació individual.

El Pla de Dinamització Educativa ha acollit una enorme participació d'alumnes de totes les escoles de la ciutat,. També el Programa Escoles a Escena, del Teatre Auditori, i altres activitats han assolit un alt nivell de participació. Tot aquest conjunt afavoreix el coneixement de l'entorn i la integració social.

Ha estat un llarg curs on he après moltes coses i he conegut moltes i molts grans professionals. La valoració és molt positiva, i hem de seguir obrint camí cap a l'excel·lència educativa i social, perquè l'objectiu és que acabin l'escola unes persones formades, autònomes, amb esperit crític i capaces d'orientar la seva vida.

Canviant de tema, des de la regidoria de Serveis Urbans, també s'ha treballat moltíssim per poder millorar les condicions de confortabilitat, amb el pla d'ombres i de climatització, tot i no ser de la nostra competència en alguns casos. Sí que hem climatitzat totes les nostres escoles bressol.

No vull deixar de reconèixer les fites que s'assoleixen, com haver-se classificat en primer lloc a les proves cangur un alumne de l'Institut Leonardo da Vinci, i el centre també. Tenim un gran talent i un enorme potencial a Sant Cugat.

Per últim, agrair la col·laboració de les AFA's dels centres, sense les que no es podrien dur a terme activitats essencials.

Només em queda desitjar-vos unes molt bones vacances i que gaudiu d'un merescut descans. Ens veiem al setembre!

CARME ARDID és regidora d'Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal (Junts)