Caminar per Sant Cugat: un desafiament diari

Estrella Salanova


Publicat: el 11/juliol
Opinió| Columnes

Sant Cugat s'ha quedat endarrerida en el temps i les millores que tota ciutat requereix no han arribat en el moment just. La gestió municipal no ha estat a l'altura i en els darrers anys no hem tingut un govern que cerqués l'excel·lència, perquè no estava en el seu ADN.


La ciutat ha sofert un creixement poblacional considerable i no s'ha fet una previsió quant als seus serveis, que no s'han adaptat a la nova situació, el que ha produït importants mancances en molts àmbits. Especialment preocupant és la situació dels carrers i voreres, i el seu manteniment i neteja. Avui en dia, caminar per segons quines zones de la ciutat s'ha convertit en un desafiament per a molts veïns.

El pla de manteniment de voreres que vam sol·licitar a través d'una moció el passat mes de febrer i que el govern municipal va rebutjar és ara especialment necessari. Cada dia que passa s'acumula la feina i arreglar les zones malmeses costarà més diners i temps. Tenim arbres que han destrossat voreres, empedrats aixecats, zones sense voreres, entre d'altres...

L'accessibilitat en determinades zones per a persones amb mobilitat reduïda o amb cotxets infantils és en molts casos precària. Donant una volta per Sant Cugat podem comprovar que hi ha massa voreres no adaptades o en mal estat, arbres o altre mobiliari urbà que impedeixen el pas d'aquestes persones, i cal actuar ja. No pot ser que una ciutat com la nostra tingui deficiències com aquestes que influeixen en el dia a dia dels nostres veïns.

I, a tot això, cal afegir que tenim una ciutat que es veu bruta en moltes zones. Sens dubte, la neteja és un dels grans reptes del govern municipal, amb la posada en funcionament de la nova contracta per tal d'aconseguir una ciutat neta que ara es veu bruta en molts racons, fet que causa tristesa i decepció.

A més, a moltes zones hi ha escassa o nul·la il·luminació, que en molts casos dificulten la mobilitat i provoquen una gran inseguretat en la ciutadania, amb arbres que tapen els fanals i que no han estat convenientment podats.

Aquesta és la ciutat que ens han deixat els equips de Govern dels últims anys, preocupats més pel "procés" i l'adoctrinament ideològic que no per la gestió de la nostra ciutat.

Sant Cugat és una de les ciutats amb més renda per càpita i major pressupost municipal de Catalunya, i avui es troba en una situació de desequilibri econòmic i intervinguda per la Generalitat, a conseqüència de la nefasta gestió del govern municipal anterior (ERC, PSC i CUP) que ens ha deixat un forat de més de 22 milions d'euros en el darrer exercici pressupostari.

Certament, aquesta situació condiciona les inversions necessàries que caldria realitzar, no només en el manteniment de la ciutat sinó també en altres àmbits, especialment en nous equipaments, però cal recordar que el govern tripartit, afortunadament només va durar un mandat, i que moltes de les mancances actuals provenen de mandats anteriors on governaven els mateixos que ho fan en l'actualitat.

ESTRELLA SALANOVA és regidora del PP Sant Cugat