L'escola La Mirada


  • Comparteix:

josep.maria.valles

Josep Maria Vallès

Alcalde de Sant Cugat


Publicat: el 12/juny
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 17 de juny farà un any que soc alcalde de Sant Cugat del Vallès. El 21 de juny del 2023 em vaig reunir per primera vegada amb la direcció de l'escola i una representació de l'AFA a la mateixa escola La Mirada. Volia saber quines eren les seves necessitats per afrontar el curs escolar 2023-2024 amb la màxima normalitat possible i ens hi vam posar a treballar des del primer minut, resolent demandes de feia anys. També vam parlar del futur de La Mirada. Vaig expressar la meva voluntat de no quedar-nos de braços plegats esperant davant la judicialització (avui encara vigent) de l'opció del Bosc de Volpelleres, com havia fet el govern anterior. I vam buscar alternatives. Primer el terreny de la Clota i després el terreny de la Guinardera. I a petició de l'AFA, vam explorar la possibilitat de tornar a l'emplaçament original, al costat del Leonardo. Però després d'uns mesos d'espera i d'un informe d'ADIF sobre el trànsit de trens amb mercaderies perilloses, la direcció de Protecció Civil de Barcelona no pot donar llum verda al terreny original.

L'opció més ràpida seria fer l'escola La Mirada al terreny de la Clota, al costat de l'escola l'Olivera, però la direcció de l'escola La Mirada no ho va acceptar per raons diverses i el govern de l'Ajuntament de Sant Cugat ens hi vam alinear. Només resta doncs el terreny de 10.000 metres quadrats de la Guinardera, un bon terreny, amb moltes possibilitats. A prop d'una centralitat esportiva municipal que els alumnes de la futura escola se'n podran beneficiar. Un terreny on definirem el projecte amb diàleg entre l'Ajuntament de Sant Cugat i la direcció de l'escola, l'AFA i l'associació veïnal. Com ho hem fet fins ara. En aquest any, més enllà de les múltiples reunions internes de govern, hem superat la desena de reunions a l'Ajuntament, a l'escola i al terreny de la Guinardera amb la comunitat educativa i veïns de La Mirada. Hem escoltat, hem debatut i hem optat per la Guinardera tot i no ser l'opció més ràpida.

La responsabilitat del govern municipal és decidir. Soc molt conscient que no hi ha una un consens en aquest àmbit. En aquest any he parlat amb moltes persones d'aquest afer, també amb pares de l'escola La Mirada més enllà dels representants de l'AFA. Hi ha moltes opinions diferents, és evident. Però tenim la consciència molt tranquil·la, busquem la millor solució possible per fer la millor escola possible, en soc el primer interessat. I per fer-ho, cal definir ja l'itinerari amb claredat. No té sentit demorar-ho més.

Dilluns 17 de juny portarem al ple l'Ajuntament l'aprovació inicial del canvi de planejament del terreny de propietat municipal de la Guinardera i en paral·lel s'inicia el procés perquè el Bosc de Volpelleres passi a ser zona verda.

A partir d'aquí, continuarem dialogant amb la comunitat educativa i amb l'associació veïnal tant com sigui necessari per resoldre els problemes de la provisionalitat actual i per impulsar junts la desitjada escola. Que ningú ho dubti.

JOSEP MARIA VALLÈS és alcalde de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.