Dades d'immigració
Jordi Guirado
Publicat: el 6/abr/24
Opinió|
Columnes
Hem sabut per les notícies que al nostre país hi ha un 14,44% d'immigració.
Segons el Sistema Estadístic de Criminalitat del Ministeri de l'Interior, els immigrants cometen el 32% d'assassinats de persones. Però, compte, que aquest percentatge és encara més gran quan es tracta de violacions (39%) i robatoris amb violència (47%).
També es desprèn d'aquesta anàlisi que els immigrants que provenen del nord de l'Àfrica (especialment marroquins i algerians) multipliquen per quatre el nombre d'espanyols implicats en delictes penals (i, a més, hem de ser conscients que molts dels immigrants que hi ha als nostres centres penitenciaris no entren en aquests percentatges com a immigrants perquè disposen de DNI espanyol).
Si considerem, però, que el percentatge d'immigrants a Espanya és només d'un 14,44% sobre la població total, aleshores la seva participació en violacions i delictes sexuals resulta ser cinc vegades més alta que la dels espanyols. No obstant això, les dades encara són més alarmants si prenem com a referència tots els delictes penals en general. En aquest darrer cas, el nombre de detinguts de fora que han passat a disposició judicial multiplica per set el d'encausats espanyols. Aquestes dades, però, no arriben a donar compte del nombre, que es desconeix, de tots els que no arriben ni a passar a disposició judicial, ja que entren per una porta i en surten per una altra, perquè (segons admeten fonts policials) cometen delictes "quotidians" que no són "prou greus" i que "no requereixen judici" a causa del petit import que implica el delicte comès.
Ningú no pot negar, però, que la percepció generalitzada és que el nombre d'immigrants implicats en lesions físiques i robatoris violents s'ha multiplicat. Per tant, cal ser valents i actuar amb fermesa per erradicar aquesta xacra. Igualment, no podem deixar de plantejar un debat sobre la reforma de la llei d'immigració, tal com ja ho han fet França, Noruega o Suècia. En aquests països s'han restringit les condicions d'entrada per als immigrants i s'hi ha endurit el Codi Penal.
A casa nostra, on aquesta problemàtica està incidint considerablement sobre la convivència cívica i la tranquil·litat de les famílies, el debat sobre immigració només es veu impulsat des de Vox. A la resta de partits sembla que els faci por reconèixer les dades i ser etiquetats amb els mateixos qualificatius que ells mateixos han concebut i utilitzat repetidament per tal de menysprear els rivals polítics.
JORDI GUIRADO és regidor de Vox Sant Cugat