La guia de la fauna de Sant Cugat
Dimitri Defranc
Publicat: el 14/des/23
Opinió|
Columnes
Fa 6 anys, Sant Cugat del Vallès va acordar crear una guia per a la protecció de la fauna i els ecosistemes de la ciutat. Aquesta guia tenia també com a objectiu crear i gestionar la ciència ciutadana en el camp de la cura de la vida. A més, el projecte tenia la intenció que l'Ajuntament de Sant Cugat s'impliqués en els assumptes científics bàsics per a la protecció del medi ambient.
Malauradament, amb l'arribada del govern anterior de CUP-ERC-PSC aquest i altres projectes es van rebutjar. Lògicament, el govern del moment no tenia coneixements per desenvolupar aquesta lluita pels animals i el medi ambient. Tampoc no és estrany, atès que la CUP va votar en contra d'aquest projecte ja des dels seus inicis.
El PACMA de Sant Cugat va tornar a plantejar aquesta necessitat a les eleccions anteriors. Si bé és cert que vam aconseguir una votació històrica a la ciutat per al moviment animalista i ecologista, lamentablement no vam tenir els vots suficients per entrar a l'Ajuntament. Arribar al Consistori ens hauria permès continuar impulsant aquest tipus d'iniciatives que van crear els membres de la nostra candidatura amb l'ajut dels ecologistes i els animalistes de la ciutat.
Amb l'arribada d'un nou govern, s'obre una oportunitat per recuperar aquest projecte. Per això fem una crida als membres de Junts perquè recuperin els projectes als quals ells mateixos es van comprometre. Que mirem de tenir mentalitat de ciutat i no partidista per cuidar els animals i els ecosistemes de Sant Cugat. Perquè la salut d'aquests ecosistemes és la salut de les nostres famílies. A més, aquest tipus d'iniciatives serveixen per aportar un valor a les noves generacions, ja no per al seu futur, sinó per al present. Perquè als infants els puguem ensenyar la paraula evolució abans que la paraula extinció.
DIMITRI DEFRANC és membre del PACMA Sant Cugat, biòleg, comunicador científic i historiador de les ciències