Manteniment a Sant Cugat

Juanma Cayuelas


Publicat: el 10/des/23
Opinió| Columnes

A totes ens agrada Sant Cugat. Passejar pel centre de la ciutat és agradable, les zones de jardí estan cuidades, les voreres són passejables i l'asfalt dels carrers és adequat, la pintura de les zones blaves o verdes està generalment ben pintada, etc. És a dir, que té un manteniment adequat. Per què? És perquè els veïns es queixen? No. És perquè hi ha algú que vigila que tot es mantingui.

Passa això a les Planes? No. Aquí, malgrat la queixa dels veïns, ni es mantenen els carrers, ni s'arreglen esvorancs que fa anys que veuen passar cotxes, el bus de barri, el camió de recollida d'escombraries, o policia municipal... Corbes impossibles per a vehicles grans, a les quals no se'ls dóna una solució, etc.

Voreres, que des del 1993, que es va obrir el Vial (ara es diu carrer de la Font de la Mata) que passa per Sant Ignasi de Loiola, segueixen sense estar urbanitzades. Ni els Consells de Barri ni els pressupostos participatius han aconseguit que aquest carrer, que és de pas gairebé obligat de tots el veïnat, s'adeqüi, com seria el normal a Sant Cugat Centre. Els ciutadans de les Planes estem acostumats/des a que se'ns oblidi, i donem com a "normal" aquesta situació. I això seria ampliable a altres carrers del barri.

El dia 11 de desembre es constitueix el nou Consell de Barri a les Planes. Continuarem igual? Seguirem els veïns i veïnes repetint consell rere consell les mateixes peticions? Seria bo que els consells de barri fossin no només consultius, sinó executius, i seria bo que el president o presidenta del mateix conegués bé el barri. Jo crec que aquest desconeixement fa que el manteniment del barri sigui deficient i no estigui a l'alçada de com hauria de ser. Crec que s'hauria de constituir una comissió de seguiment, formada entre veïns, consell de barri i tècnics de l'Ajuntament, per veure on calen actuacions urbanístiques urgents, i és clar, executar-les.

Tot i això, continuarem insistint que el nostre barri continuï avançant.

Juanma Cayuelas és veí de les Planes i activista d'En Comú Podem Sant Cugat