Pressupostos participatius; la comunitat decideix


  • Comparteix:

oriol.sanchez

Oriol Sànchez

Regidor per la CUP de Participació, Joventut i Barris


Publicat: el 30/set/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 28 de setembre va tenir lloc el Consell de Barri de Mira-sol. Un consell diferent als anteriors perquè es van debatre quines propostes dels pressupostos participatius pel barri es duran finalment a votació. Les persones que van presentar propostes les van poder defensar davant dels i les seves veïnes. Aquestes, de forma col·lectiva van triar les que podien revertir de forma més positiva al barri. Al final de la sessió va sortir la llista de propostes que el conjunt del veïnat de Mira-sol podrà votar perquè es duguin a terme. Votacions que es duran a terme entre novembre i desembre del 2022.

Mira-sol va ser el primer dels sis Consells de Barri que es duran a terme en les properes setmanes amb el mateix objectiu; discutir de forma col·lectiva com invertir els 216.000 euros per barri d'aquesta nova edició dels pressupostos participatius. Des de l'anterior edició l'accent dels pressupostos participatius s'ha centrat en el barri. El barri és l'espai principal d'interacció comunitària entre veïns i veïnes i és l'espai més proper des d'on es poden detectar mancances i oportunitats per millorar la vida de les persones.

Els pressupostos participatius són una gran oportunitat per resoldre problemàtiques i fer-ho de forma conjunta, com a barri. Quan les problemàtiques, necessitats o potencialitats d'un barri s'afronten de forma conjunta, es difonen, es debaten i es resolen col·lectivament, no només el resultat és millor, sinó que el barri en surt reforçat i la comunitat més cohesionada.

Animem-nos a participar, a debatre i consensuar amb els i les veïnes del barri quines són les millors propostes. Donem-les a conèixer i impliquem a les altres persones. Aprofitem aquesta nova edició dels pressupostos participatius per sentir-nos una mica més del nostre barri i seguir pensant en com millorar-lo. Creem comunitat potenciant el barri. Potenciant el barri creem comunitat.

ORIOL SÀNCHEZ és regidor per la CUP de Participació, Joventut i Barris



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.