Europa tria socialdemocràcia


  • Comparteix:

pablo.beceiro

Pablo Beceiro


Publicat: el 29/set/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La socialdemocràcia és la solució preferida dels votants europeus pels temps difícils. També per als catalans i els santcugatencs són les receptes socialdemòcrates les millors per solucionar els greus problemes que ens va ocasionar la crisi pandèmica i, sobretot, són les millors propostes per construir un millor futur de convivència social.

Aquest passat diumenge, el partit socialdemòcrata alemany va guanyar les eleccions al Parlament Federal, i també als parlaments de Berlín i de Mecklenburg.

No només això. Els darrers dies, la socialdemocràcia va ser l'opció preferida a Noruega, Islàndia i Portugal. A més, candidats socialdemòcrates tenen moltes opcions els pròxims mesos a Itàlia, Països Baixos i França. Si afegim Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Txèquia, Malta i Espanya, tenim un mapa cada vegada més vermell.

Els europeus veuen com els governs, de qualsevol color, quan arriben grans crisis i problemes difícils, porten a terme mesures socialdemòcrates per solucionar els greus problemes de la població: alta inversió pública, millors serveis de salut, d'educació, lluita contra la desigualtat social, lluita contra el canvi climàtic i defensa radical dels drets de les dones.

També el govern municipal fa polítiques socialdemòcrates per als santcugatencs des de fa dos anys, com hem vist al ple de l'estat de la ciutat. Mesures i decisions que milloren les seves vides quotidianes i que, durant els greus moments de la pandèmia, han evitat mals pitjors.

Ara que les dades de la pandèmia a Sant Cugat ens mostren una nova situació, fora de perill, podem superar aquesta etapa i construir junts un futur millor. No cal inventar res de nou. Tenim models a Europa per aplicar aquí, a la nostra ciutat, les mesures que necessita la població.

Cada vegada, més santcugatencs se n'adonen: les receptes socialdemòcrates, aplicades a Sant Cugat, són les millors solucions per superar els problemes estructurals que arrosseguem des de fa tant de temps.

Ara és el moment. Aquí a Sant Cugat com a la resta d'Europa.

PABLO BECEIRO és secretari de comunicació i premsa del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.