El jovent ha de dir la seva


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 24/set/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Que el jovent és un col·lectiu que ha patit amb força les conseqüències de la pandèmia és sabut per molts. Es van tallar d'improvís les relacions socials, tot tipus d'activitats a l'aire lliure i les trobades espontànies al carrer. Molts dels espais on el jovent acostumava a fer-hi vida van ser clausurats i, encara fins a dia d'avui, segueixen havent-hi restriccions que afecten el dia a dia d'aquest col·lectiu.

De fet, i per a més inri, hem hagut de suportar amb no menys frustració i impotència com es criminalitzava tot un col·lectiu responsabilitzant-lo de la pujada dels contagis i de promoure actituds incíviques per allà on passaven. Parlar dels joves des de fora i sense un mínim d'empatia vers ells és la típica actitud paternalista molt present en la nostra societat. Ho hem vist arreu, als mitjans de comunicació i a les tertúlies, a les xarxes socials i, també, en segons quins discursos polítics. Doncs bé, els i les joves tenim/tenen tanta veu com qualsevol altre membre d'aquesta societat i tenim/tenen dret a posar sobre la taula les qüestions que ens/els afecten com a col·lectiu. Ens sobren incentius i motivacions, doncs, per plantejar espais de trobada i debat entre el jovent de la ciutat.

És per això que estem organitzant un Fòrum Jove a la ciutat per al proper dissabte 9 d'octubre, al llarg del matí, als Jardins del Vallès. Volem poder generar un espai de trobada on poder debatre i centrar-nos, sobretot, en quin és el tipus d'oci que tenim a la ciutat i cap a on hauríem de caminar. És molt cert que Sant Cugat sempre ha presentat mancances pel que fa l'oferta d'oci per als joves. I és cert també que mai s'ha mostrat massa interès al respecte des de la institució. De fet, les propostes més alternatives d'oci juvenil les han plantejades, sovint, entitats i col·lectius del poble mitjançant l'autoorganització. Doncs ara volem donar-li la volta a tot plegat i plantejar noves fórmules. A través d'aquest primer fòrum volem incentivar un espai de treball des del qual construir un programa d'oci juvenil ple de propostes alternatives al que ja coneixem. Hem de superar les fórmules d'oci lligades al consumisme i mirar una mica més enllà de la clàssica nit de festa. Pensar en què els equipaments (tots!) de la ciutat poden ser més versàtils i en l'espai públic com a motor de propostes i iniciatives juvenils.

Desitjant que aquestes paraules arribin a ulls d'alguns dels joves de la ciutat, us esperem al primer Fòrum Jove per construir entre tots una proposta d'oci alternatiu a Sant Cugat!

MARCO SIMARRO (CUP-PC) és regidor de Joventut, Participació i Barris



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.