La Kitten Season ha arribat


  • Comparteix:

marta.guardia

Marta Guàrdia


Publicat: el 6/mai/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els hiverns són cada vegada menys durs i les bones temperatures avancen l'època de cria dels altres animals. Fa setmanes vam entrar en plena Kitten Season i ja es comencen a trobar camades de gats per molts racons de la ciutat. El primer que cal recordar si en trobem una és NO endur-nos-els. Cal observar durant una bona estona (alguna hora si és necessari) perquè que en aquell moment la mare no hi sigui no vol dir que els hagi abandonat, pot ser que ha marxat una estona a buscar aliment, pot ser que els estigui traslladant de lloc. Així que calma i observació.

Si passat aquest temps la mare no apareix, llavors contactarem amb una associació (com per exemple la PAS) per avisar de la ubicació i la situació dels gats. En casos excepcionals, els gats corren perill perquè es troben en una zona perillosa, per la situació climàtica o bé perquè es pot apreciar que algun del petits està ferit o malalt, llavors contactarem ràpidament amb un associació o els aproparem directament a un veterinari de la ciutat.

Les associacions animalistes treballem per donar una vida digne als animals més vulnerables, entre ells gats del carrer que necessiten ajuda. És una tasca difícil que depèn de molts factors, un dels més importants són les cases d’acollida. La seva figura és tan vital que sense elles la cadena s’atura. Ser casa d’acollida és moltes coses: altruisme, generositat, responsabilitat... Però sobretot és un privilegi. Obrir les portes de casa a un gat, és una experiència que omple de vida, de moments impagables, de riures (molts) i de tanta i tanta tendresa. Acollir et permet ser part d'una vida que tindrà un futur i una bona família allunyat dels perills del carrer.

Un altre factor, com sempre passa, és l’econòmic. Cada gat rescatat (l'any passat van ser més de 200 per part de la PAS) implica atenció veterinària, menjar, medicaments, material, desplaçaments, més veterinaris, productes com la llet específica per a gats lactants que és cara, etc. Per això, amb l'arribada de la Kitten Season arriba també la necessitat de demanar-vos ajuda, perquè no podem seguir rescatant sense ella. L'ajuda pot ser en forma de donacions, d'aportació de menjar, fer-se casa d'acollida, adoptar per deixar espai a que entrin més gats necessitats. Són moltes les maneres de salvar vides i la majoria a l'abast de tothom. Ens trobaràs a les xarxes socials (@pascugat), al nostre web o a l’e-mail pas@pascugat.org. Ens ajudes?

MARTA GUÀRDIA LLORENS és membre de la PAS, Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.