Ara més que mai: apostem per les entitats i associacions
Esther Madrona
Publicat: el 6/abr/21
Opinió|
Columnes
Ara ha fet just un any de l'inici de la pandèmia originada per la Covid-19. Aquesta crisi inicialment sanitària ha esdevingut una crisi global, que ha afectat tots els racons de la vida ciutadana i del dia a dia de la gent de Sant Cugat. Ha esdevingut una crisi econòmica, social i evidentment associativa.
Per aquest motiu el govern de l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha posat des del primer dia a intentar pal·liar en la mesura del possible totes aquestes conseqüències i retornar en la mesura del possible a una certa "normalitat".
En aquest sentit, una de les nostres prioritats ha estat el significatiu increment dels recursos destinats a cultura i joventut. I no només per la situació de la pandèmia, sinó, i principalment, perquè sempre hem cregut que l'existència i la vitalitat de les nostres associacions d'aquest àmbit són essencials pel manteniment la bona salut de la ciutat. Sense la vida associativa no seria possible el Sant Cugat que coneixem i estimem.
Així doncs, hem doblat els recursos per a projectes de concurrència pública per a cultura i joventut per a l'any 2021: hem passat de 40.000 euros a 80.000. Així de bones a primeres pot semblar una dada més del pressupost del 2021, però per a mi és una aposta important.
Aquest increment permetrà un doble element: per un costat, que més agents culturals tinguin la possibilitat de presentar projectes per al 2021 i, per un altre, que es puguin atorgar una major quantia als projectes. Facilitarem també que la creativitat i les noves idees puguin mostrar-se a la ciutat: és així com, de mica en mica, volem fer que la cultura Santcugatenca sigui cada vegada més democratitzada i democratitzadora.
Sigui com sigui, aquesta proposta farà que l'associacionisme cultural de la ciutat tingui més opcions a mostrar-se, en un any on encara vivim i patim les conseqüències i realitat de la pandèmia. El sentit de l'administració pública ha de ser el de posar a l'abast de la ciutadania al màxim de recursos possibles perquè puguin sorgir noves propostes, i fer-ho a través de la pública concurrència és segurament el més just i equitatiu.
Aquest increment tindrà, al mateix temps, una repercussió directa sobre tota la ciutadania, ja que l'agenda de la ciutat podrà créixer amb noves propostes, nous agents i noves idees. Perquè la clau de les subvencions de concurrència pública és que tinguin un retorn sobre la comunitat més propera: la cultura, en totes les seves mostres i expressions, afecta sobre la vida de les persones, desenvolupant el seu esperit crític i la consciència de pertinença a la societat.
ESTHER MADRONA és regidora d'ERC-MES i tinenta d'alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut