Més que un petit comerç

Núria Fernández

Núria Fernández


Publicat: el 13/jul/20
Opinió| Columnes

Com cada divendres vaig a comprar a una fruiteria del centre, en Manel em diu que avui no agafi els xampinyons que demà en tindran de més tendres, confio en ell. Quan m'estan pesant la verdura sento que el Manel li diu a una clienta que està preocupat per la Sra. Mercè del número 53, fa dies que no ve a comprar i tampoc l'he vist passar per davant la botiga. Dies més tard em van informar que gràcies a la preocupació del Manel, uns veïns van anar a casa de la Sra. Mercè, una senyora gran que viu sola i que els fills no van gaire a visitar-la. La van trobar a terra, havia caigut i no tenia forces ni per aixecar-se.

El petit comerç també és això, aquest contacte directe amb la gent, amb els veïns. Anar a la llibreria on en Pablo coneix les teves preferències literàries, anar a comprar roba a casa de la Montse que t’assessora que és
el millor segons l’ocasió, anar a la farmàcia del costat de casa que si no té la medicació que et fa falta te la demanen, anar al mercat que saps que trobaràs de tot i parades especialitzades amb la millor qualitat i que et resoldran els dubtes de com cuinar-ho.

Sant Cugat les fa les persones però el petit comerç les cohesiona, no ens podem permetre el luxe de perdre-ho, aquestes botigues que donen vida al carrer, que fan que sigui un comerç sostenible, no contamina anar-hi
caminant.

Sabeu que si aneu a comprar a la botiga del teu barri, esteu ajudant a l’economia del nostre poble, els nostres diners queden aquí, a les famílies santcugatenques. I perquè no, el petit comerç ajuda al benestar social de la gent gran i pot fer 'radar' de possibles incidències d’aquesta gent que té una joventut acumulada que viu sola.

Creieu que si la Mercè compres per internet la roba, el pa en una gran superfície o un llibre en una franquícia per posar uns exemples, estaria ara passejant pel nostre barri?

NÚRIA FERNÁNDEZ és regidora de Junts per Sant Cugat