De gats i mancances


  • Comparteix:

marta.guardia

Marta Guàrdia


Publicat: el 11/jun/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El desconfinament ens ha portat alegries però també situacions complicades que ens recorden que seguim amb les mancances de sempre. A la PAS, Plataforma Animalista de Sant Cugat, en poc més de tres setmanes ens hem fet càrrec de vora uns 70 gats, la majoria d'ells cries. La situació és més crítica cada any que passa. Per què? Doncs hi ha diversos factors, però els principals són que cada vegada tenim temperatures més altes i l'època de cria s'allarga de març a novembre i que l'Ajuntament segueix negligint la seva responsabilitat i no fa actuacions ben plantejades per esterilitzar els gats de la nostra ciutat.

Contra el canvi climàtic podem prendre consciència i començar a canviar hàbits, però a curt termini no solucionem aquest desgavell. Contra la ineficàcia de l'administració si que es poden fer coses més ràpides. Una d'elles us interpel·la a tots els qui us trobeu llegint aquestes línies i que sovint acudiu a entitats com la nostra per queixar-vos, demanar ajuda quan trobeu gatets o quan veieu un gat malferit o atropellat: FEU INSTÀNCIES A L'AJUNTAMENT, TRUQUEU-HI, FEU ESCRITS PÚBLICS ALS MITJANS LOCALS I DENUNCIEU-HO A LES XARXES SOCIALS. És trist, però sembla que és la forma més eficaç de què ens facin una mica de cas a tots plegats.

Fa gairebé un any que el nou govern va crear la flamant regidoria de Benestar Animal i sembla que, des d'aleshores, tot ha anat una mica pitjor en matèria de protecció i gestió ètica dels animals de nostra ciutat. Un any sense que convoquin la Taula del Benestar Animal... No cal afegir gaire més.

Cansades de llegir entrevistes amb grans titulars sobre plans que mai arriben. Ens cal el suport de la ciutadania i per això us demanem que canalitzeu els precs i queixes també a l'Ajuntament, que és qui té la responsabilitat legal. Mentre, des de les associacions animalistes de Sant Cugat (entitats sense ànim de lucre) seguirem treballant per pal·liar les mancances d'aquesta administració.

MARTA GUÀRDIA LLORENS és membre de la PAS, Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.