La gestió de l'aigua a Sant Cugat
Albert Salarich
Publicat: el 3/feb/20
Opinió|
Columnes
L'Ajuntament té l'obligacio de subministrar aigua a tots els veïns i veïnes, comerços, empreses i entitats de la ciutat. Aquest subministrament es pot gestionar de manera interna des del mateix consistori o externa a través d'una empresa que presti aquest servei.
Des de fa 50 anys a Sant Cugat hi ha vigent una concessió. Amb la finalització del concurs, l'Ajuntament ha de decidir com vol gestionar aquest servei: de manera indirecta a través d'un nou concurs públic o de manera directa.
Hi ha grups polítics que no volen que la gestió sigui externalitzada i defensen el que en diuen 'remunicipalització de l'aigua'. Tot i que l'abastament d'aigua no cal municipalitzar-lo perquè ja ho és, sí que pot presentar diverses formes i modalitats de gestió.
Quina és la nostra opinió? Creiem que cal estudiar i estar ben segurs de quina és la millor manera de gestionar l'aigua de la ciutat. Hem de trobar la millor fórmula, la que doni un servei millor a la ciutadania. La gestió externa d'un servei públic no significa privatitzar-lo perquè el control i el rigor els podem garantir amb una bona licitació i un bon seguiment.
Tot just abans d'acabar l'any 2019 l'Ajuntament de Sant Cugat es va adherir a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública, una associació d'àmbit català que promou la gestió íntegrament pública de l'aigua. És tota una declaració d'intencions de l'actual govern tripartit en aquesta matèria tot i que ara com ara no hem vist cap estudi que aquesta sigui la millor opció per a la nostra ciutat.
Des de Junts per Sant Cugat volem el millor model de gestió de l'aigua per a la ciutat, per a nosaltres l'important és que aquest servei es presti bé i amb el mínim cost possible per als santcugatencs i les santcugatenques.
ALBERT SALARICH és regidor de Junts per Sant Cugat