No al decret digital

Cristina Paraira


Publicat: el 20/gen/20
Opinió| Columnes

Si ens preguntessin de forma sobtada esperant una resposta ràpida si es pot limitar de forma directa la llibertat d'expressió, el secret de les comunicacions o la llibertat d'informació, segur que tots respondríem que avui en dia, a Europa, amb internet i les noves tecnologies incorporades a la quotidianitat de la nostra vida això és impossible. Doncs una vegada més la realitat ha superat la ficció i això és el que intenta el Reial decret llei 14/2019.

Cal que tots tinguem molt present que el passat mes de novembre es va aprovar per la diputació permanent del Congrés, amb l'abstenció dels Comuns i els vots favorables de PSOE, PP i C's el Reial decret llei 14/2019, pel qual s'adopten mesures urgents per "raons de seguretat pública en matèria d'administració digital, contractació del sector públic i telecomunicacions".

Des de Junts per Catalunya s'ha denunciat aquest Reial decret llei perquè és un precedent molt perillós. L'executiu del Sr. Pedro Sánchez va defugir el legislador, escapant del control parlamentari i del debat que implicaria l'aprovació d'un text com aquest a la cambra baixa.

Però que vol dir o com ens pot afectar aquest Reial decret llei en el nostre dia a dia, perquè entre altres coses cal que tinguem clar que ara ens poden Intervenir el mòbil o poden cessar qualsevol activitat a Internet, sense autorització judicial per motius d'ordre públic. Ordre Públic definit segons la subjectivitat de qui? Pretén també evitar i prohibir la innovació tecnològica, ja que prohibeix a les administracions públiques innovar en determinades tecnologies. El decret va també, en contra de l'apoderament de la ciutadania i de la capacitat d'innovació del Govern de Catalunya. Algú es creu de veritat que tot això es pot aturar? És evident que aturar és difícil, però si pot posar pals a les rodes i acabar portant-nos a tots a una decadència analògica que no volem.

És per això i més, que des de Junts per Sant Cugat hem presentat una moció pel proper Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat en contra d'aquest Decret Digital i esperem que s'aprovi i que Sant Cugat del Vallès es posicioni, igual que s'està fent a altres municipis de Catalunya, dient NO.


Cristina Paraira és regidora de Junts per Sant Cugat