No compris, adopta


  • Comparteix:

marta.guardia

Marta Guàrdia


Publicat: el 17/oct/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No compris, adopta. Una frase tan dita ja, tan repetida i gastada i, malgrat tot, seguim amb les protectores plenes a vessar de gossos i gats (espècies a les quals cada vegada se n'hi afegeixen d'altres com conills, fures, porcs vietnamites, reptils, aus exòtiques, etc.).

Si tens la sort de conèixer la protectora de Caldes Animal sabràs com estan les coses per allà. Sabràs que, malgrat la bona feina que fan, la dedicació i els malabars, estan desbordats. Sobrepassats pel número d'animals que entren per quedar-s'hi. Són fruit de l'abandonament, la negligència, la cria descontrolada, la ignorància, del caprici fugaç i la manca d'empatia. Qui, a dia d'avui, pot pensar en anar a comprar un gos o un gat quan n'hi ha tants que moren a les protectores esperant la seva oportunitat? Qui compra sabent que arriba l'hivern i que tants d'ells passaran fred i emmalaltiran? Qui compra sabent que les vides no tenen preu i que un company de vida té un valor incalculable? Qui compra perquè vol una raça determinada sabent que les qualitats de cada ésser viu són úniques i irrepetibles? Qui compra arrabassant l'oportunitat d'una família a un gos que la necessita des de fa tant? Qui compra sabent que, en moltes ocasions, contribueix a un negoci de mort i patiment? QUI COMPRA?

Aquest diumenge 20 d'octubre tenim un repte: que 16 gossos de la protectora de Caldes Animal trobin família en la nostra Jornada d'Adopcions Responsables que celebrarem a l'Hotel de Sant Cugat. 16 gossos meravellosos peluts, pelats, grans, petits, vells, joves, juganers, tranquils... Tots ells venen amb l'esperança de no tornar a passar un altre hivern a la protectora. I com pots ajudar-los tu? Adopta, explica-ho a amics, coneguts i saludats, comparteix-ho a les teves xarxes socials, vine a donar el teu escalf als gossos que passaran allà tot el matí (de 10:30 a 13:30 h) i, sobretot, MAI COMPRIS.

MARTA GUÀRDIA és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.