Les coses estan canviant a la perifèria, de moment


  • Comparteix:

ignasi.quintana

Ignasi Quintana


Publicat: el 6/gen/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després d'anys i panys, d'estires i arronses amb l'Ajuntament, de promeses polítiques sense complir... sembla que per fi s'està aconseguint capgirar la situació d'abandonament a la Floresta. És evident que la ciutat de Sant Cugat en els darrers anys ha experimentat un canvi notable i molt positiu pel que fa a imatge urbanística, però, de retruc, la perifèria se n'ha ressentit durant molt de temps. Districtes com la Floresta i les Planes han patit amb escreix les polítiques per millorar, canviar i arranjar el centre de Sant Cugat, bàsicament perquè gairebé tot el pressupost anava destinat a certes zones, fins el punt que no devia quedar ni un sol 'duro' per destinar-lo a altres.

Però com deia, això ha canviat i la llarga espera està valent la pena. De moment, els mítics i clàssics carrers de terra de la Floresta estan experimentant una metamorfosi. La sorra, els sots, el fang quan plou, les esllavissades... passaran a millor vida. L'administració local està asfaltant els carrers i es troben en la recta final de l'obra. Miracle! Ara bé, no ho urbanitzen, però arribats a aquest punt no serem tan ostentosos de posar-nos primmirats. S'agraeix la decisió presa pel govern local i l'únic que demano com a veí florestà és que aquesta actitud cap a la Floresta i la perifèria santcugatenca no s'aturi i vagi a més. La inactivitat, en tots els sentits, dels qui manen els passa factura quan criden als ciutadans i les ciutadanes a les urnes per anar a votar. En les darreres eleccions, la CUP va erigir-se com la força política més votada a la Floresta i des del meu punt de vista està clar el perquè de tot plegat. Fins ara s'havia fet poca cosa al barri.

Per cert, aprofito per recordar que a la Floresta tenim una piscina municipal ben maca que només li traiem rendiment a l'estiu. Ens podríem plantejar la possibilitat de cobrir-la per poder utilitzar-la durant la resta de l'any? Seria una notícia fantàstica per dinamitzar-la i així generar una actitud proactiva i saludable pels veïns del barri, d'aquesta manera ningú tindria cap excusa per no anar a fer una mica d'exercici a l'aigua i passar una bona estona entre piscina i piscina. Posats a dinamitzar el centre de Sant Cugat amb un espectacular nou Mercat Vell, dinamitzem totes les zones amb noves propostes? Va, som-hi, no costa res posar-s'hi! Aquesta, sense cap mena de dubte, és la línia a seguir.

IGNASI QUINTANA és periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.