L'abril és el millor mes de l'any


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 7/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

I és un fet tan inqüestionable que no cal ni que ho portem a debat. És així i prou. I amb la que ens caurà a sobre és que ni ens l'acabarem.

20 anys en escena i cinc anys donant canya

Amb prou feines els coneixia fa quatre anys i ara ja en farà dos que en sóc ballador, i és que el Grup Mediterrània enganxa. Enganxa al públic i enganxa a tots els que hi participen i n'han sigut membres d'alguna manera o altra, i és que any rere any (i ja en fa 20!) aquest esbart de dansa tradicional porta la cultura viva de la plaça a l'escenari, i això agrada. Si no, com s'omple una plaça d'Octavià?

Per altra banda, i aquestes les conec des dels seus inicis, van començar com les gralleres dels Castellers de Sant Cugat i ara fa cinc anys van decidir dur la seva passió a formar una escola, i no només de gralles. L'escola de música tradicional de Sant Cugat (EMTSC!) va néixer amb l'objectiu de donar a conèixer aquest món més enllà de la gralla, i amb una idea clara: qualsevol edat és bona per començar. Us ho dic jo que tinc el ritme a Cuenca.

Aquest dissabte les veureu a totes dues celebrant conjuntament el seu aniversari rodó a la plaça d'Octavià!

Lligueu-vos bé la faixa que vénen fortes

Aquest diumenge començada l'escalada al primer cim dels Castellers de Sant Cugat. Com que és el millor més de l'any, s'esdevindran els assaigs més necessaris per encetar les grans actuacions de l'any amb els castells que a tots ens criden a pencar com millor sabem per retornar l'entusiasme, la força i l'orgull a la camisa verd collserola a les places del país. Gràcia, la Floresta i Igualada veuran la millor cara dels gausacs!

La festa se'n va a la Floresta

Demano perdó per aquesta rima, però el que passarà dissabte 18 a la Floresta bé s'ho val. Les entitats de la Coordinadora Tradicional (CECPITCSC!!!) sortim del centre i serem muntant un bon sidral a aquest barri, amb un matí on hi actuarem totes i amb un dinar que esperem acabar abans de diumenge. No se sap mai.

Així que ja sabeu, celebreu amb les entitats el millor mes de l'any que ens trobareu amb unes ganes que no us les acabareu!

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.