Vull celebrar-ho a Sant Cugat


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 4/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No sóc de Sant Cugat. Algun dia m'hi faré. De moment, però, sóc barceloní. Com a barceloní, doncs, em toca mirar-me tot el que ocorre aquí dins, al cap i casal de Collserola, amb tot el respecte i distància que he de complir.

Visc a Sant Cugat i el visc amb tota la intensitat que el fet de treballar fora com molts altres em permet. Aquests darrers anys, on he combinat estudi i atur com una perfecta simbiosi de temps lliure per gastar, els he dedicat a infiltrar-me fins al fons en el Sant Cugat de les entitats, intentant ser no un més sinó un santcugatenc més. Ara ja no ho puc fer igual però seguiré movent tots els engranatges que pugui. Vull seguir gaudint d'aquests carrers, celebrar les nostres històries a aquestes places.

No oblido on som i què succeeix, el moment social i polític que es viu al país no pot deixar a ningú quiet. I tot el que ocorre als carrers del país ocorre també aquí, tot i que siguem un oasi (que no) de tòpics i benestança. L'estafa econòmica a la qual ens hem sotmès i el jou nacional que patim em fa creure que sí, cal movilitzar-se massivament, però no podem perdre el gust que dóna veure els nostres racons plens de gent celebrant la comunitat que ens farà sortir d'aquesta.

Aquest diumenge vull veure locals funcionant fins tard, amb les portes obertes de bat a bat i els projectors encesos, i tothom seguint els recomptes, tant a dins com a fora, omplint el carrer perquè a l'interior no hi cabem. Vull a qualsevol celebrant els moments que vivim tot fent-se seu el carrer. Vull veïns baixant de casa ben entrat el vespre anant a la seu social més propera, a compartir la victòria que haurà sigut tot el dia. Vull que del fet de fer front al fred a un portal tot xerrant de la nostra història en surti el caliu que la faci canviar. Vull que canviï tot, i que un cop tot hagi canviat ho pugui compartir amb els meus, perquè el que vull és celebrar-ho a Sant Cugat.

NACHO FERRER és codirector del NiTrad de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.