Crispació? Quina crispació?


  • Comparteix:

roberto.torrecilla

Roberto Torrecilla


Publicat: el 6/jul/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Què feu aquí a la Diada de Sant Jordi? Si els de Ciutadans no sou catalans!'. 'Fora! Foteu el camp d'aquí, els catalans no us volem!'. 'Sou fastigosos, sou una merda!'. 'Tots vosaltres tindríeu que estar il·legalitzats i a la presó'...

Aquestes són algunes de les perles (també ens han dit encara de molt més grosses) que els membres de l'agrupació de Ciutadans Sant Cugat hem hagut de sentir i aguantar durant l'estada a les taules informatives que hem anat instal·lant a diferents indrets de la nostra ciutat durant els últims sis mesos i durant la darrera campanya electoral de les eleccions europees.

Això no és agradable de sentir per part de ningú. I més provenint d'altres conciutadans que es creuen amb el dret d'insultar o menysprear un altre per motius ideològics mentre molts d'ells porten penjats dels braços fills menors d'edat. Ho dic pel tant comentat 'ambient de crispació' i la 'fractura social', que sí que existeix al carrer i que prové només dels extremistes. Constatem també que, gràcies a que nosaltres no responem amb la mateixa actitud, la crispació no va a més. De totes formes haurem d'estar alerta i observar el que succeeixi els propers mesos i que la cosa no vagi a més.

Fent una comparativa i un paral·lelisme, dubto molt que les persones i participants a les taules informatives que periòdicament munta l'ANC, amb el suport i els diners del nostres impostos cedits generosament pel govern municipal de Sant Cugat, hagin de sentir aquests insults, grolleries i amenaces per part d'altres conciutadans. No els hi desitgem ni volem que ho puguin patir cap d'ells, ja que nosaltres sempre estarem amb la llibertat de poder expressar i fer difusió de les seves idees i projecte, tot i que estem a les antípodes ideològiques.

Després d'això i, com bé podreu entendre, nosaltres i bona part de la ciutadania no podem donar cap mena de suport o sumar-nos a aquest projecte de nou país de bons i dolents on ens assenyalen i ens menyspreen com uns proscrits a tots aquells que no pensem com ells. No donarem mai suport, ni ens sumarem al que demanen aquestes entitats i partits polítics, que quedi clar.

Cal dir, perquè tothom se n'assabenti, que a nosaltres tot això no ens impressiona ni ens arronsa per continuar la nostra tasca, presentant el nostre ideari, principis i propostes per a la ciutadania. Abans que atemorir-nos, és motiu de broma i ens esperona a tots per continuar la nostra tasca infatigables, plens d'il·lusió i alegria. Cada dia som més les persones que volem donar la cara per defensar el projecte de convivència.

Queda menys d'un any per a les properes eleccions municipals, on estem ben segurs que els resultats donaran una altra configuració del ple municipal. L'alcaldessa ja ha anunciat que es tornarà a presentar com alcaldable, fet que ens plau en gran manera ja que serà ella, si és triada pels santcugatencs o des de la falsa oposició, la que haurà d'afrontar i donar la cara davant els múltiples fronts oberts que té el consistori: des de foscos assumptes que estan hores d'ara als tribunals i que significaran milionàries multes per al municipi (cas ADIF amb 7,5 milions i altres), 4% del cas Palau quan Conesa era tinent alcalde d'urbanisme, i fins tots els problemes endèmics (alguns dels quals calcificaríem de surrealistes) i que tenim pendents a molts dels nostres barris.

Que ningú dubti que a Ciutadans - C's Sant Cugat tenim la determinació i el compromís amb tota la ciutadania de la nostra ciutat perquè al proper ple, molts ciutadans que a hores d'ara no estan representats, sí que ho estiguin, i que siguem un referent de regeneració i d'una altra forma de fer política per a tots els santcugatencs.


ROBERTO TORRECILLA és vocal de l'agrupació de Ciutadans Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.