EAD Sant Cugat, 40 anys fent escola, 40 anys teixint camins


  • Comparteix:

eva.virgili

Eva Virgili

Directora de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat


Publicat: el 1/des/21
Els experts |
PDF

Ara sí que sí, ara ho celebrarem. Amb un any de retard perquè la pandèmia no ens ha deixat reunir-nos, el divendres dia 10 de desembre farem de l'Escola d'Art i Disseny una festa!

Celebrem que durant 40 anys Sant Cugat ha tingut una escola d'art viva que ha sabut adaptar-se als canvis socials i pedagògics de finals del s. XX i primeres dècades del XXI. I és ben bé que no ha estat fàcil, perquè la regulació dels nostres estudis ja ha passat per tres canvis legislatius: el Pla del 1963, la LOGSE i la LOE, i en cadascun el currículum ha variat i s'ha aplicat al nostre centre amb la supervisió de les diferents direccions de l'EAD: Joan Tortosa (1985-1994), Conxa Martínez (1994-1997), Artur Margalef (1997 a 2005), Ramon Tubau (2005 a 2010), Cristina Subirats (2010-2017) i actualment l'Eva Virgili (2017-2022).

A l'horitzó, altres canvis curriculars que es treballen en comissions del Departament d'Educació formades per les direccions i docents de les Escoles d'Art i Disseny de Catalunya. 18 Escoles d'Art i Disseny municipals repartides per tot el territori català ofereixen Cicles Formatius d'Arts Plàstiques i Disseny de diferents famílies artístiques i professionals que van des de la ceràmica, a la il·lustració, la joieria, l'animació i el disseny, per citar-ne algunes. Un ventall de tècniques artístiques i digitals, foment de la cultura i la creativitat, espais d'expressió i d'experiències, escoles de pensament i d'emancipació, que fa dels nostres estudiants persones autònomes i orientades.

El Departament ha publicat enguany un recurs web on es descriuen els cicles.

Fent Escola i teixint camins, infinitament
Fent escola entre totes les persones que hi hem treballat i estudiat, fent escola municipal i pública a l'alçada de les expectatives de l'alumnat i les famílies. Teixint camins, entre totes les vides que es creuen i s'entrellacen dins l'espai escola, de l'aula, de la pràctica professional, de tants horitzons i projectes.

Celebrem els milers de vides i els milers de somnis en 40 anys d'Escola.

Per molts anys EAD Sant Cugat!

EVA VIRGILI CARBONELL és Directora de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.