Elisa Melilli (atleta): 'Vull crear el primer club de running a Sant Cugat'

Atleta i entrenadora

L'atleta italiana, resident a Sant Cugat, es marca l'objectiu de disputar la primera marató amb 43 anys


  • Comparteix:

L'atleta popular Elisa Melilli abans d'iniciar un entrenament / Foto: Cedida

L'atleta popular Elisa Melilli abans d'iniciar un entrenament / Foto: Cedida

L'atleta popular italiana resident a Sant Cugat, Elisa Melilli, de 43 anys, vol crear el primer club de running a la nostra ciutat. Melilli ha explicat, en una entrevista al programa 'Esport en Marxa', que 'vol reunir atletes que vulguin entrenar-se i fer sortides els caps de setmana'. Els entrenaments serien a la pista de la Guinardera i també es voldria potenciar la vessant social dels atletes. Melilli és entrenadora de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat i fa més d'una desena d'anys que competeix en curses de cinc, 10 quilòmetres i mitja marató. L'objectiu de l'atleta italiana és disputar la primera marató aquest 2024.

ESCOLTA-HO

Guanyadora de la Cursa del Gall. Va ser emotiu guanyar a casa?

Em va agradar molt guanyar a casa. És immillorable córrer amb la meva gent i que els nens que entreno em vegin és una altra cosa.

Més d'onze anys vivint a Sant Cugat i la primera cursa guanyada va ser la Cursa del DIR. Hi ha una història curiosa en la teva participació?

Em vaig inscriure perquè havia vingut a viure a Sant Cugat. Al tenir fills vam venir a viure. Em vaig assabentar el dia abans de la cursa perquè em defineixo com una dona last minut. Sortia a córrer a vegades i l'endemà guanyo la cursa. Una gran sorpresa, molt emocionant i molt motivant. Després del triomf vaig pensar que si surto a córrer una mica més forta i més constant puc fer més curses i millor el meu temps. Aquí va començar tot

I després d'això comences a sumar èxits i triomfs populars?

Em vaig inscriure a curses, fent pòdiums a les curses de cinc quilòmetres i després vaig passar amb més ambició a les de deu. A l'inici tenia por perquè em defineixo com una atleta ràpida i de curta distància. Vaig començar amb deu quilòmetres, em notava bé i vaig fer moltes curses populars. Anys després passo a les curses de mitja marató. Ara és la meva distància preferida. Dues vegades he disputat la Mitja Marató de Sant Cugat. Córrer a casa, on entreno, és més fàcil i no et lleves tan aviat per anar a la cursa. Et coneixes tot el recorregut. Ara segueixo entrenant, competint amb temps millors que fa 10 anys sorprenentment, ja no soc una adolescent. Això és per la constància, disciplina i passió com els hi dic als meus atletes que entreno.

També ets entrenadora del Club Muntanyenc Sant Cugat?

Ara fa un any i mig que entreno nens del Muntanyenc i transmeto la meva passió. És la meva vocació. Als inicis tenia dubtes, però al veure la il·lusió que tenen els nens i que els transmeto el que és maco de córrer, competir i gaudir de l'esport, em dona molta felicitat.

Et dediques professionalment a l'atletisme?

Sí. Fa any i mig treballava en una empresa americana de responsable d'atenció al client amb un equip de vuit persones, empresa internacional amb més de 15 anys. Vaig deixar-ho tot per l'atletisme, la meva passió. He fet un curs amb la Federació Catalana d'Atletisme d'entrenadora, Tinc certificació de monitora, segueixo estudiant amb l'Escola Catalana de l'Esport per aconseguir ser tècnic esportiva d'atletisme. Tinc clar que vull dedicar-me a això.

Molt popular a Instagram. Per què?

Sí. L'èxit a l'Instagram és tenir molts seguidors i és perquè transmeto la meva passió per córrer, pel que em genera, pel benestar. Comparteixo estats d'ànims, la gent li agrada veure que els atletes som persones normals amb dies bons i dolents. Tinc la meva passió per competir, però també la meva família, els meus viatges i també em funciona compartir. M'agrada córrer a casa, però també viure curses a l'estranger. M'omple molt. Els meus seguidors em segueixen als viatges, a curses i rutes.

És més fàcil amb 162.000 seguidors transmetre la teva passió per l'atletisme?

Sí. El més difícil va ser arribar als 10.000. Vaig trigar dos o tres anys. Després més fàcil si tens més seguidors, més possibilitats que la gent mogui aquests continguts. Les atletes que entreno a distància són seguidores meves. Gràcies a les xarxes socials he convençut a la gent de començar la rutina de córrer, millorar les marques i objectius divertits.

Per aquest 2024 quins reptes tens?

Tinc el calendari ple fins al maig. Segurament correré la Mitja de Barcelona, la Milla d'Eivissa que és la meva tercera participació. M'agrada molt córrer a l'illa. El repte més gran és córrer una marató aquest 2024, ho tinc pendent i ho vull fer bé. Sempre ho retardo, ho volia fer fa tres anys abans de la covid. Volia fer-ho a París i quan faltaven dues setmanes ens van confinar. Tenia dorsal i em vaig decebre molt. Després van anul·lar totes les curses i no he tingut força per apuntar-me una altra marató. El repte és córrer la marató aquest 2024.

El gran projecte de l'Elisa Melilli és crear un crup de running a Sant Cugat?

És el meu gran projecte de 2024. M'agradaria crear aquest club. Entrenar gent a la pista de la Guinardera una o dues vegades en funció dels inscrits i organitzar trobades per córrer per Sant Cugat. Crear un social running group, motivar la gent, entrenar-la i que la gent de Sant Cugat i del Vallès connectem entre nosaltres no només per entrenar sinó passar-ho bé. És el meu gran projecte per al 2024



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.

Publicitat