Novè dia de campanya

Diari de campanya

Publicat el 1/mar/08 per Tomas Peire

Les relacions de Catalunya amb la resta d'Espanya han d'avançar vers la compenetració, la cohesió social i la col·laboració bassades en el respecte, l'acceptació de les diferències i la solidaritat. La suma y la coordinació de les potencialitats de les diferents comunitats de l'estat, l'optimització de recursos, d'idees i projectes, d'esforços per a millorar la igualtat i la justícia social, d'iniciatives per a preservar el medi ambient, donaran un nou salt qualitatiu amb un govern d'esquerres.

El PSC proposa:
· Instal·lar la cultura de les relacions multilaterals de cooperació interterritorial.
· Consolidar i institucionalitzar la Conferència de Presidents Autonòmics.
· Potenciar el funcionament regular i efectiu de les conferències sectorials. Per a l'intercanvi d'informació i el seguiment dels acords i de la seva execució.
· Propiciar un gran Acord de Cooperació permanent entre el Govern d'Espanya i els governs autonòmics, que permeti avançar vers el model federalista. Les Comissions Bilaterals seran un bon instrument.
· Flexibilitzar el marc jurídic i propiciar la coordinació entre Comunitats Autònomes.
· Reformar el Senat. Que ha de ser una cambra de representació territorial, per tractar les necessitats de cada comunitat i del conjunt del país, i on es puguin fer servir les quatre llengües espanyoles.
Per a aconseguir-ho, el 9 de març la majoria haurà de ser d'esquerres.