9 anys sense l'actriu santcugatenca Sílvia Servan


  • Comparteix:

Sílvia Servan / Foto: Cedida per Alada Servan

Sílvia Servan / Foto: Cedida per Alada Servan

El 4 de juny de 2010, desapareixia a l'edat de 38 anys l'actriu i directora de teatre santcugatenca Sílvia Servan.

Llicenciada en Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona, Servan portava exercint de docent des del 1992. Com a actriu, havia participat en diversos muntatges teatrals estrenats a Barcelona i rodalies, i l'any 1995 formava la seva pròpia companyia amb muntatges com 'Trilogia de Minyones' i diversos espectacles poètics en homenatge a Lorca, Alberti i Guillén, entre d'altres. També havia participat en programes de televisió i havia fet de protagonista femenina al curtmetratge 'La Ruta Natural', nominat als Goya el 2005.

L'any 2010 es trobava dirigint els tallers teatrals de la Unió, tallers de teatre social i terapèutic, així com havia treballat a centres penitenciaris i amb discapacitats psíquics. L'actriu havia estat molt de temps lluitant contra una llarga malaltia que en els seus últims dies l'havia apartat de les seves activitats habituals i l'havia concentrat en l'escriptura de les seves memòries.

La mort de Servan commocionà el món cultural i teatral de la ciutat. Els que la coneixien, en destacaren a Cugat Mèdia la seva tasca pedagògica i d'inclusió social, i la seva passió pel món dramatúrgic.

Així va repassar la seva trajectòria Cugat Mèdia:



En els últims anys, Servan ha rebut múltiples reconeixements i els tallers de teatre que duen el seu nom han continuat desenvolupant-se a l'escenari de la Unió, mantenint el model introduït per l'actriu de basar la tècnica productiva dels muntatges en aportacions tant del professorat com dels alumnes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.