'Mojito', 'Caipirinha' i rock'n'roll

A cau d'orella

Publicat el 8/jul/08 per Joanmi Fernandez

Enguany, per coses del calendari, les Festes Majors de Sant Cugat i Terrassa s'han celebrat amb una setmana de diferència, i això m'omple d'alegria perquè les he pogut gaudir totes dues i observar certes conductes humanes.

Us parlaré de les barraques de la nostra ciutat i l'espai 'Jove, tu també pots' de Terrassa. La cervesa, el 'calimotxu', el xupito de coco i el vodka amb llimona són les begudes estrella de la Pollancreda. La bona digestió d'aquestes va en funció dels límits dels usuaris de barraques, però per norma general, els excessos guanyen per golejada a l'autocontrol.

A Terrassa, el 'mojito' i la 'caipirinha' servits en gots d'un litre s'emporten la palma. Sí, parlem d'un litre que val sis euros i que per tant els excessos estan assegurats.

Faig aquesta reflexió perquè amb 27 anys que tinc aquest any he confirmat, assistint als dos llocs, que ja sóc una mica gran. Els adolescents han inundat els espais joves i - no em titlleu de purità - l'alcohol esperava ser lliscat per les goles de tots aquests 'pubers'.

Deu ser això, que em faig gran i que em comença a sorprendre que l'objectiu dels adolescents - no d'aquestes propostes - sigui simplement anar torrat.