Amb dret a opinar (tothom)


  • Comparteix:

Podria parlar de la Festa Major, de la seva programació i de com ho vivim a Cugat.cat. Però no ho faré. Parlaré d'aquelles coses que, com la Festa Gran, tenen una cita marcada en el nostre calendari periodístic.

Informativament també tenim un calendari. Durant aquests dies, tot i saber la gran quantitat d'activitats que omplen la ciutat, sempre hi ha un espai reservat pel conflicte de banderes al balcó de l'Ajuntament. Més o menys passa el mateix cada any amb la ubicació de les barraques, l'hora de tancament dels locals d'oci i les molèsties pels veïns. Enguany, la polèmica que envolta sempre les festes ha estat amenitzada per la tria de pregoner.

Normalment encetem l'estiu amb el risc d'incendi i la sequera, amb la por posada sobre Collserola. Segons passen els mesos coneixem les xifres del Teatre Auditori, les propostes per a la Festa Major (si podem ho intentem saber abans que els altres), les preferències dels santcugatencs per a les vacances i el programa del seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau.

Enguany, el calendari habitual s'ha vist distorsionat pel fet de conèixer els pressupostos a mig juny. Tot i que admeto que periodísticament m'agraden els imprevistos, normalment aquests sempre estan acompanyats d'una connotació negativa. Així que des del dret a opinar -a queixar-nos- reivindico el dret a poder dir que som una ciutat viva a tots els nivells.

Tot i els conflictes que sempre, sempre, sempre, envolten les festes de la ciutat sorprèn la quantitat de gent que agafa forces i gaudeix del que realment són aquestes dates: un moment per viure la ciutat. Un moment que m'agradaria fer extensible a tot l'any, especialment els caps de setmana. Sant Cugat és una ciutat amb vida, a nivell polític i també a nivell cultural i social. Crec que el calendari periodístic demostra que hem superat els complexos de ciutat dormitori. Bona prova d'això és el ritme de feina que durant tot l'any es viu a la redacció de Cugat.cat, enguany en format multimèdia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.