L'altra cara dels 'Camaleons'

A cau d'orella

Publicat el 27/mai/08 per Marina Romero

Feia temps que els que seguim el Teatre-Auditori esperàvem el dia 22 de maig. Aquesta era la data en què veuríem néixer el projecte 'Camaleons'. L'expectativa creada era gran, però ningú podia preveure que una iniciativa d'aquesta envergadura podria canviar de manera tan radical un espai com el Teatre-Auditori. Tres exemples.

Primer. El cantant Manolo García va crear un ambient explosiu a les butaques del recinte. Els responsables del Teatre (que sempre prohibeixen tota mena de material enregistrador no permès) es van veure desbordats i impotents davant les més de 700 cameres fotogràfiques i de vídeo dels assistents. El Teatre semblava un camp de futbol segons abans que un jugador destacat es disposi a xutar un penal. Però, compte! Perquè no només eren cameres digitals més o menys sofisticades d'aquelles que abunden en la nostra societat, si no que en molts casos l'espectador venia ben carregat amb un objectiu propi de professional. I dues hores després de finalitzar el concert, ja ho tenim: més de 20 vídeos es podien descarregar del 'You Tube'. Quan el poble es revela no hi ha qui l'aturi.

Segon. Precisament al mateix concert, una fan entregada va decidir creuar tot el Teatre (la bona dona estava asseguda a l'amfiteatre) i pujar a l'escenari per lliurar-li una preciosa flor al Manolo García. L'entrega de l'obsequi va venir acompanyada d'unes abraçades al cantant que van deixar a més d'un espectador amb el cor encongit. I ja se sap que quan un trenca el gel, després vénen els que el segueixen. I ja hi som. El públic admirador que ho va voler va poder fer el mateix davant d'un cantant que tot i sentir-se poc còmode amb la situació (informació off the record) va saber dominar amb elegància un descontrol que vés a saber com hauria pogut acabar. Com ell mateix va explicar (també off the record) quan va veure la situació fora de control la va tallar. I així va ser. Gran Manolo!

I tres. Manolo García i Luis Eduardo Aute han estat els primers Camaleons. L'innovador projecte podria tenir continuïtat l'any vinent segons han confirmat a aquesta casa el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, i el promotor de la iniciativa, Albert Puig. Artistes que experimenten en diferents disciplines en són uns quants. Però qui compleix el perfil ideal per convertir-se en el proper 'Camaleó'? Qui millor que els mateixos 'Camaleons' per donar una resposta a la pregunta.

Resposta de Manolo García: El música, compositor, intèrpret i productor argentí Andrés Calamaro.

Resposta de Luis Eduardo Aute: El cantatuor Paco Ibañez. I (off the record), va afegir, Jaume Sisa i Albert Pla.

Que en prengui nota qui n'hagi de prendre.