Els inicis no s'obliden


  • Comparteix:

Fa poc menys d'un mes que he començat a exercir l'ofici del periodisme i m'encanta. Dic ofici perquè encara que aquesta paraula es refereixi a les professions d'art manual, al segle XII 'officium' significava servei, i crec que és precisament el moll de l'os d'aquesta professió. Però no es tracta d'un servei qualsevol, sinó d'un servei que ofereix a la societat informació, formació i entreteniment. I és per aquest motiu que els periodistes han/hem de ser conscients de la responsabilitat social que tenen/tenim.

És especialment important tenir presents les funcions d'informar i formar que són l'essència d'aquest ofici. Entretenir també és important, cada cop més, però aquesta vessant sovint es regeix per criteris empresarials i econòmics. La meva experiència com a periodista és molt i molt breu, però lògicament ja he començat a tenir les primeres impressions al respecte.

M'agradaria agrair a Cugat.cat l'oportunitat que m'ha donat de col·laborar-hi i, com a conseqüència, d'adonar-me que realment és això el que vull fer. Sí, ja sé que la vida dóna moltes voltes, però lluitaré pel que m'agrada, pel periodisme. Encara em queden mil coses per provar, però la ràdio té 'nosequè' que enganxa! I si tinc aquesta bona sensació és, en part, pel factor humà dels que m'envolten. I ho agraeixo, perquè sempre estan disposats a ajudar-me quan necessito recolzament (que encara és molt sovint!), a tots, però sobretot a l'Anna, que està sent la meva mà dreta i l'esquerra!

La primera notícia que redactes fa especial il·lusió, per molt petita i poc important que sigui. I veure el teu nom a la web xoca, si més no al principi. Però si veure el meu nom em va fer tanta il·lusió, no sé que sentiré quan escolti la meva veu...! Cada dia és important perquè cada dia aprens coses noves, sobretot quan no tens experiència. Però les ganes d'aprendre s'han de tenir sempre, absolutament sempre. Aquesta és una de les coses més fascinants del periodisme, que per poder explicar i informar primer has de conèixer. I aprendre o descobrir cada dia coses noves, que han passat o passaran, no té preu, no, al meu entendre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.