Sense cafè (fins ara)


  • Comparteix:

Quan la sort dels déus em va permetre tornar a aterrar de nou a Cugat.cat, la màquina de cafè ja no hi era. Primer vaig pensar que s'havia espatllat. 'Serà cosa de pocs dies'. Però de seguida vaig ensumar que la cosa era greu. L'empresa perdia així una icona sagrada del periodisme (una altra, la de fumar, ja feia temps que era història).

La maleïda rendibilitat! No hi havia suficient demanda perquè els números del manteniment de la màquina de cafè funcionessin. 'Caram! Si que s'ha notat la meva absència!' Ara, l'office -espai que havia idealitzat per recarregar bateries mentre em prenia l’enyorat cafè a glopets, estirant com un xiclet els minuts de la pausa- s'ha convertit en un lloc inhòspit. La màquina dispensadora d'aigua no permet aquest tipus de pauses. A l'escola, els mestres no ensenyaven que l'aigua era insípida, incolora i inodora? A més, ja tinc suficient líquid blau dintre meu, un 70% segons aquests mateixos profes!

Una altra reflexió. Destacar la puntualitat britànica que ens distingeix. Els convidats que han de gravar a l'estudi no els fem esperar. Medalles a part, fer-los passar a l'office i convidar-los a un vas d'aigua, amb tots els respectes, no és de rebut. I en els moments que he hagut de recórrer a l'aigua com a trist succedani de cafè -a vegades, et traeix la set- em fixo en el retolet que avisa de ‘no tirar café’. Ordres són ordres!

Postdata 1: Sembla que aquesta mateixa sort dels déus ha endevinat el meu pensament! Mentre enllestia aquestes línies, ha vingut un senyor per a instal·lar-nos una nova màquina de cafè, de mida quasi portàtil. Res a veure amb les màquines de tota la vida, caracteritzades pel seu embalum.

Postdata 2: No actualitzo res. Així serà més fàcil que el meu escrit es converteixi en un
document històric de primera magnitud. D’aquí a un temps, en tornem a parlar. Faré mèrits per a convertir-me en el cronista oficial de les màquines de cafè d’aquesta casa. Ho prometo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.