Reverse talkback

A cau d'orella

Publicat el 15/mai/08 per Oriol Sumsi

Diumenge vaig tenir la sort de veure dos estudis de la ràdio (el 3 i el Ramon Barnils 'de quita y pon') amb la panxa completament oberta, és a dir, amb tots els cables per fora, tal con són per dins. Hi havia sessió de manteniment i tot plegat oferia una nova perspectiva, plena de coloraines.

Als redactors ens pot semblar que és realment cosa de màgia, això de parlar davant d'un micròfon al costat del Monestir i que algú ens senti a les Planes, però quan veus tota la maquinària que ho fa possible te n'adones que tan fàcil no deu ser i que si no fos per certa gent seria impossible.

Els quatre cirurgians (qui vulgui saber qui són, ja sap qui són) es van passar unes quantes hores de la tarda de diumenge (unes hores que no crec que cobrin pas) posant la ràdio del revés, mostrant la 'vertadera' ràdio, la ràdio física i química, la ràdio de Marconi i companyia, diguem.

Als que ens ho trobem tot fet (i que tant ens queixem quan alguna cosa no funciona) ens és molt fàcil oblidar tot això que hi ha 'darrere' de la ràdio. Com també ens és molt fàcil menystenir la feina d'aquests herois que entenen els llibres d'instruccions. Això, per si encara no s'ha notat prou, vol ser un petit homenatge a ells.

Ah, perdó, una cosa abans d'acabar... Potser us pregunteu què collons vol dir això de 'reverse talkback'... Doncs això... Que hi ha gent que sí que ho sap.