Crida a la normalització


  • Comparteix:

En aquest espai no vull fer un discurs polític ni abanderar cap causa. El que m’agradaria és convidar a reflexionar al voltant dels noms que s’estan posant a organismes de la nostra comarca.

Tenim una llengua mil·lenària, una llengua dinàmica i rica. Per què no la utilitzem?

La meva queixa, lluny de patriotismes, va en una direcció: tots aquells que es dediquen, pel motiu que sigui, a posar nom a les coses, si us plau, utilitzeu el català!

És pitjor Triangle d’Innovació de Catalunya que Catalonia Innovation Triangle? No canvia tant. Crec que algú d’Sri Lanka és capaç d’entendre-ho. Properament, obrirà un nou parc empresarial a la ciutat. I, oh casualitat, tindrà un nom d’origen anglosaxó: Vallsolana Bussines Park. Sincerament, no trobeu més ridícul aquest intent de combinar l’idioma autòcton amb l’anglès. No seria molt millor directament tot en català? Potser és que el català no és prou global i no té el flaire necessari per atraure els diners.

D’altra banda, si s’utilitzés més la nostra llengua, un servidor i els meus companys no hauríem de farcir els nostres escrits de tantes cometes.

Aquests han estat dos exemples, però la reflexió es pot fer extensiva a la música que es fa a la ciutat. Pocs grups locals estan batejats amb noms que no em facin suar a cada ‘boleto’.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.