Pica-pica electoral

A cau d'orella

Publicat el 13/mar/08 per Marc Sala

Quan encara és present la jornada electoral i les reaccions desencadenades pel resultat, m'agradaria parlar de la 'Nit electoral gastronòmica'.

Evidentment em va tocar treballar. Vaig fer la ronda per copsar l'ambient a les diferents seus locals a mesura que avançava l'escrutini.

Mig per casualitat, mig perquè imaginàvem que la festa hi duraria poc, vam començar la ronda per la seu que més havia perdut. Es notava en l'ambient i també a la taula. Ni un got d'aigua, només la Mónica 'Terribles' capejant un mar de dades.

Seguidament vam visitar els 'de debò'. La cosa va millorar molt. Pica pica fet a casa, fins i tot truita de patates. Un servidor ho va agraïr molt.

Després de passar per la ràdio vam anar a la plaça del Molí. Sorprenentment, allà hi havia muntat el quartel general dels de 'la niña'. Quan vam arribar érem més els de la ràdio, que els del partit. Per cert, allà vaig saber que el Barça acabava d'empatar. Van oferir que demanéssim alguna cosa. Ho vam refusar: teníem pressa.

Un cop fets els 'petits', ja tocava visitar les seus dels 'grans'. Ho esperava amb ganes. Es feia tard i tenia molta gana. Imaginava que allà hi hauria teca. I no sols teca informativa. He de dir que les meves expectatives es van complir.

Les diferències entre els 'optimistes' i els 'emprenyats' arriben a la taula. Per ser honest: ni millors ni pitjors, diferents. Ara, a ulls ( i estómac) d'un entusiasta de la bona taula, em quedo amb els 'emprenyats'. Decididament l'ambient no era una festa, però tampoc els veia tan emprenyats com afirmaven en campanya. Un bon càtering pot ser la causa. També hi havia truita, però la seva uniformitat delatava un origen no gaire cassolà, però molt bona. Però aquí, oferien croquetes! Molt díficil de superar.

Els 'optimistes', contents amb motius, feien una proposta gatronòmica de fiambrera i 'Àrea de Guissona'. Vaig trobar a faltar la truita però el cava, que a mesura que avançava la nit omplia més gots, ho va compensar.