Advertències irreals, injustes i antidemocràtiques!

Cartes dels lectors

Publicat el 15/abr/14 per Assemblea Groga

El divendres 4 d'abril Irene Rigau va tornar a fer gala de les seves formes autoritàries i de la seva ignorància educativa amenaçant els alumnes insubmisos amb les proves de competències bàsiques. Es va atrevir a dir 'que no podran superar el curs'. Des de l'assemblea groga volem contestar la consellera, que va molt errada en el que diu.

Primer, aquestes són unes proves no vinculants, tal com indica la normativa 'els resultats no seran, però, vinculants per avaluar les matèries de quart d'ESO ni per obtenir el graduat en Educació Secundària Obligatòria'. Això vol dir que aquestes proves no són una eina per a decidir si es passa o no de curs, han estat elaborades per a mesurar 'el grau d'assoliment de competències bàsiques de cada alumne en acabar aquestes etapes educatives, i tenen caràcter formatiu i orientador. El resultat de les proves no té efectes ni en l'avaluació final de l'alumne ni en les decisions de promoció de curs.' (instruccions d'inici de curs 2013-14, en l'apartat d'avaluacions capítol 2 avaluacions externes). No entrarem a debatre la utilitat real d'aquestes proves, que acaben servint per a perpetuar injustícies socials quant a l'alumnat i els centres més desfavorits, ja que aquest no és el tema que ens afecta avui.

Segon, és tasca de les i els mestres avaluar les i els alumnes i a més de forma continuada i durant tot el curs, com indica el currículum. Són les professionals que treballen diàriament dins de l'aula amb les estudiants qui coneixen la seva evolució, les que poden saber realment si el millor per al seu aprenentatge real és superar el curs o tornar-lo a cursar. Per tant cap consellera des del seu despatx, desconeixent la realitat de cadascun d'aquests alumnes hauria de poder prendre decisions sobre la seva avaluació individual.

Tercer, més enllà de les normes, ja que aquest és un acte d'insubmissió, de desobediència, la seva amenaça és injusta i gens ètica ja que mostra, a més del desconeixement total del que significa avaluar, un autoritarisme amenaçador indigne d'algú que ocupa un càrrec democràtic i a més el de consellera d’educació, l’educació es diàleg, no repressió. Diu: 'pensaven que perjudicaven l'Administració però no, es perjudiquen a ells', no s'equivoqui consellera, no es perjudiquen, miren pel bé de tothom, demostren valor, capacitat de rebel·lió i organització davant la injustícia i solidaritat amb tothom qui pateix les retallades, aquestes també són competències bàsiques per la vida!

Afegir que com a ciutadania en defensa de l'educació pública volem mostrar la nostra completa solidaritat i suport als 700 alumnes insubmisos i les seves famílies.

A Irene Rigau aquesta no li sembla una manera adequada per a protestar contra les retallades, no volem el seu consentiment, volem que el govern escolti al poble i no desmunti l'educació pública.

ASSEMBLEA GROGA DE SANT CUGAT