Sanitat pública catalana: gràcies!

Cartes dels lectors

Publicat el 5/set/13 per Monica Cadafalch

Retallades i més retallades. En els últims mesos és una de les paraules que més llegim als diaris i escoltem a les noticies. Els treballadors de la sanitat catalana veuen retallats els seus sous mentre, sense poder aturar-se a avaluar les conseqüències que això comporta en les seves vides, atenen malalts, canvien sueros, prenen temperatures, administren medicaments, escolten els malalts i les seves famílies, etc.

Aquest estiu, a casa nostra, hem comprovat com treballa la sanitat pública catalana i només podem que felicitar-los. En set dies, al meu pare se li va detectar i operar un meningioma a la Mútua de Terrassa. Durant la mateixa setmana, el meu avi era ingressat a la mateixa mútua per un xoc sèptic. A hores d'ara, un mes després, tant el meu pare com el meu avi són a casa, feliçment.

I jo només puc treure'm el barret davant l'atenció, el tracte i la professionalitat rebudes per tot el personal que hem trobat a la Mútua. Personal que, també en les darreres setmanes, ha vist retallat el seu sou. Això treu a relluir encara més la professionalitat i vocació de la gent a qui entreguem el més preuat que tenim: la nostra salut.

A més, puc dir que, en el cas que el meu pare i/o el meu avi no se n'haguessin sortit, fins i tot en aquest cas, també estaria agraïda per la sensibilitat i el tracte rebut i seguiria encoratjant a tot el personal mèdic a seguir lluitant per les vides que estan en perill, tot i les condicions laborals a les que darrerament estan abocats.

Però precisament per això, penso que som la societat civil, els potencials malalts, som nosaltres qui també hem d'alçar la veu per dir: PROU RETALLADES A LA SANITAT PÚBLICA CATALANA.

El nostre cas, el de la meva família, és només un exemple com tants d'altres en deuen passar cada dia. Jo només puc dir que he sentit la necessitat de donar GRÀCIES a tot el personal de la Mútua de Terrassa, des del departament d'atenció al client passant pels auxiliars d'infermeria, les infermeres i, per descomptat, els metges, que a més d'haver salvat dues vides ens han ofert un tracte exquisit des del primer moment fins l'últim.

Mònica Cadafalch Pahisa