Declaració del Grup d'Estudis Locals (GEL) amb motiu del Dia Internacional del Patrimoni Mundial
Monestir de Sant Cugat, ubicat a la plaça d'Octavià / Foto: Premsa Sant Cugat
Cartes dels lectorsPublicat el 16/nov/23 per Jordi Casas
Aquest dijous dia 16 se celebra el Dia Internacional del Patrimoni, celebració que té el seu origen en la Convenció de París, del 16 de novembre de 1972, sobre Patrimoni Mundial Cultural i Natural. El Grup d'Estudis Locals (GEL) té entre les seves funcions el coneixement, difusió i protecció del patrimoni santcugatenc.
En aquest sentit, aprofitem aquesta diada per ressaltar alguns elements del nostre patrimoni que requereixen l'atenció de la ciutadania, ens referim en concret al patrimoni immoble:
D'altra banda, ens felicitem de la moció aprovada pel ple de l'Ajuntament el passat 16 d'octubre, en la qual es preveu la creació d'una Comissió que estudiarà l'estat d'un seguit d'edificis municipals, alguns ells d'evident interès històric i arquitectònic, i farà una proposta d'actuació, per tal de dotar-los d'una funcionalitat i evitar el seu progressiu deteriorament; estem parlant d'edificis com can Monmany, Torre Negra, can Rabella, Can Canyameres o Villa Montserrat. Menció a part mereix l'edifici del Bar Catalunya, el qual està vivint un procés que desitgem que acabi de la millor manera possible pel que fa a la seva conservació com a part del patrimoni local.
Per últim, expressem la necessitat de reforçar la conservació del patrimoni local mitjançant la millora del Pla Especial de Protecció del Patrimoni, i les declaracions de protecció que siguin necessàries (BCIN i BCIL).
JORDI CASAS és membre del Grup d'Estudis Locals (GEL)