Carta referida a la publicació de l'article d'opinió de Víctor Alexandre 'L'escola Viaró, l'Opus i les dones'
Cartes dels lectorsPublicat el 9/feb/18 per Pablo Arnáiz
Per començar, m'agradaria aclarir que a l'article publicat la setmana passada per aquest senyor es feien greus acusacions contra les mares 'DONES' que formen part de les famílies del col·legi, cito textualment el que deia: 'En el model d'homosocietat del Viaró la dona és un ésser subaltern a l'ombra sempre del marit i concentrat en la reproducció i en les tasques domèstiques o de caràcter assistencial. De les coses 'importants' ja se n'ocupen els homes. Per això cal mantenir separats tots dos sexes: els nens i els homes en un lloc, i les nenes i les dones en un altre'.
Penso que és lamentable fer aquest tipus de comentaris denigrants sense conèixer quina és la realitat que viuen aquestes mares dins les seves famílies. Un exemple claríssim seria el de la meva mare, que va tenir cinc fills i a més de tot el que es refereix a les tasques familiars (a les quals pel que veig aquest senyor no dóna cap importància, tant que diu de la igualtat i de segregació...), va tenir un gimnàs de rítmica i dansa, amb molt èxit a Sant Cugat, durant més de 25 anys i amb el que això suposa.
Senyor, obri els ulls, ja que he posat l'exemple de la meva mare. Però com ella hi ha moltes i moltes dones que són mares de famílies de l'escola que no es dediquen només a la reproducció i les tasques domèstiques.
Referit a tots els insults que ha patit i que no defenso, probablement hauria d'analitzar el per què, ja que no pot dir tot el que diu sense cap tipus d'argument. Un bon periodista hauria de conèixer la realitat abans d'escriure res que pugui fer molt de mal a un gran col·lectiu, ja que el grau de responsabilitat que té és bastant gran.
Com a escola Viaró mai no ha segregat ni segregarà la dona. Té més de 20 professores a la plantilla, només que a l'etapa d'Infantil. Estic convençut que si la llei diu que ha de tenir dones contractades a les altres etapes escolars, per suposat que l'escola complirà amb el que aquesta digui.
Torno a insistir que tant que focalitza l'atenció en Viaró i en escoles com diu vostè de l'Opus, m'agradaria que un dia pogués visitar-la i conèixer algunes mares de les que ha dit el que ha dit (el convidaré encantat a conèixer la meva mare). Segurament canviaria radicalment el seu parer sobre les mares de les famílies de l'escola i sobre la segregació/discriminació que diu que fem a les dones a Viaró.
PABLO ARNÁIZ