Dades de l'Observatori i valoració del servei de la Policia Local

Cartes dels lectors

Publicat el 6/feb/18 per Joan Carles De Blas

La Policia local de Sant Cugat és el servei municipal que pitjor nota s'ha endut en la 35a onada de l'Observatori Sociològic, informava 'Tot Sant Cugat'. Si un esmerça una mica de temps en analitzar els passats informes de l'observatori i comparar-los, realment es pot veure que és un servei que pateix fluctuacions, molt possiblement, fruit de l'impacte del que la realitat esdevé a la ciutat en qüestions de seguretat, mobilitat i convivència.

Cal destacar que l'àmbit de seguretat municipal s'ha reforçat molt pressupostàriament des del 2016 i que la ciutadania de Sant Cugat espera molt més del que el servei ens està oferint segons aquesta darrera enquesta.

Estic convençut que la majoria dels ciutadans no valorem negativament els professionals que formen part del cos de la Policia local de Sant Cugat, però, ens preocupa el servei que presta, perquè el paga l'Ajuntament i l'Ajuntament som totes i tots. Perquè ens hi va la nostra seguretat, mobilitat i convivència del dia a dia, i per tant, no és una qüestió del QUI i si afecta o no al govern en les seves expectatives electorals la dada de l'observatori. Es tracta del COM i de quina manera, amb quins mitjans, recursos, model de servei, condicions i planificació, els santcugatencs/ques podem arribar a valorar millor el servei de la nostra Policia local. I això requereix d'un pacte local per a la seguretat, mobilitat i convivència entre totes les forces polítiques.

JOAN CARLES DE BLAS és llicenciat en Filosofia i Màster de Polítiques Públiques en Seguretat