La Comissió de Carnaval s'oposa a la decisió del Gall de cloure el Carnaval però la respecta

El Gall de Carnaval

Cartes dels lectors

Publicat el 10/feb/16 per Gall De Carnaval

Aquest dimecres s'ha acabat oficialment el Carnaval 2016. Aquesta festa, que va començar el passat dijous Gras amb la presa de poder del Gall a l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha finalitzat després d'uns quants dies de festa i xerinola per diferents espais de Sant Cugat.

La presa de poder, demanada per multitud de santcugatencs i santcugatenques i perpetrada pel Gall i els seus col·laboradors, entre d'altres la Comissió de Carnaval, va ser de les més sonades dels últims anys amb l'okupació inclosa de l'Ajuntament i la celebració d'una festa dins el Hall de l'Ajuntament fins a altes hores de la nit.

Dimecres de cendra, com marca la tradició, és el dia que posa punt final a la festa. S'havia especulat que el Gall podia saltar-se les normes establertes pel Sindicat de Reis Carnestoltes, però finalment ha sucumbit i ha agafat admetent que tanta festa s'havia d'acabar.

La Comissió de Carnaval, que ha acompanyat el Gall a tornar la bara de comandament a Mercè Conesa, malgrat estar esgotats de tants dies d'organitzar actes, espectacles i festes, han explicat que no estan ben bé d'acord amb la decisió del Gall d'aturar la festa, però han subratllat que 'qui mana és el Gall i si diu que cal acabar les orgies desenfrenades de festa, cal acabar-les'. Esperen, però, que altres anys el Gall desobeeixi un sindicat que consideren 'retrògrad' i que 'no està al servei de la ciutadania'.

Fonts no revelades han aportat la informació que fins i tot hi ha hagut membres de la Comissió que s'han encadenat a les piles de cadires del Ball de Gitanes com a mesura de pressió, però amb l'ajuda d'un grup de mediadors s'ha arribat a l'acord de comprometre's a estudiar una ampliació del Carnaval de cara a properes edicions a canvi de donar per acabada la present edició.

COMISSIÓ DE CARNAVAL DE SANT CUGAT