450 alumnes de l'Olivera s'endinsen en el món de la ciència durant una setmana


  • Comparteix:

L'escola pública l'Olivera ha celebrat aquesta setmana la tercera Setmana de la Ciència. Des de dilluns i fins divendres 35 investigadors de centres de recerca, professors universitaris i professionals del món de l'empresa amb formació tècnica i científica han fet tallers experimentals i xerrades divulgatives per apropar la ciència als 450 alumnes de tot el centre.

La tercera Setmana de la Ciència ha girat al voltant del bosc mediterrani. Les activitats han inclòs temàtiques com l'ecologia, la microbiologia, la medicina, l'astronomia, la química, la prehistòria, la genètica, l'arquitectura i la biodiversitat marina. Dos dels alumnes que han participat en aquesta iniciativa, Oriol Gatell i Paula Rodríguez, han explicat que és una proposta diferent a un dia normal.

Alumnes

Cada dia hem fet un taller diferent. / Ha estat molt divertit perquè hem fet experiments.

Durant aquests cinc dies el vestíbul de l'escola s'ha decorat amb diversos mòduls que han explicat les principals característiques d'aquests tipus de bosc, com el clima i les interaccions entre espècies, entre d'altres. La Setmana de la Ciència és un projecte organitzat per les famílies d'alumnes juntament amb l'escola i vol fomentar l'experimentació i el mètode científic com a metodologies d'aprenentatge.

La coordinadora de l'activitat, Eva Castells, ha explicat que l'objectiu és despertar l'interès dels nens per diferents maneres de treballar.

Eva Castells

Els que ens dediquem a aquesta àrea tenim ganes que els fills gaudeixin d'aquestes activitats.

La directora del centre, Judith Pinó, ha explicat a Cugat.cat que les activitats experimentals fomenten la curiositat dels infants, el pensament crític, la creativitat i la motivació en l'aprenentatge.

Judith Pinó

La valoració és molt positiva. Espero que d'aquí surti algun científic. Tot i així, el que volem és despertar la curiositat.

La iniciativa ha combinat, un any més, la participació de les famílies i d'investigadors externs del centre. S'ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i l'Institut Químic de Sarrià (IQS-URL).
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.