La materialització del projecte ha estat possible gràcies als 10.500 euros que els alumnes han aconseguit reunir en forma de microaportacions individuals. L'aspecte que més puntuació ha obtingut en el concurs ha estat el funcionament de la casa i les condicions de comfort. En canvi, la vessant que menys han valorat en les proves és la innovació.
El director de l'ETSAV, Víctor Seguí, ha afirmat a Cugat.cat que l'esforç que els alumnes han invertit en aconseguir finançament ha donat com a resultat el projecte més econòmic del concurs. En aquest sentit, Seguí ha lamentat que l'organització del concurs no doni prou pes a aquest aspecte.
Víctor Seguí
No està prou representada la inversió econòmica en cadascun dels prototips. La nostra era clarament la proposta més econòmica.
El concurs Solar Decathlon Europe és una competició internacional en la qual universitats de tot el món han de dissenyar, construir i utilitzar cases energèticament autosuficients, connectades a la xarxa elèctrica, que prenen tota la seva energia del sol i estan equipades amb tecnologia que els permet fer un ús més eficient d'aquesta energia. Es tracta de la segona ocasió que el concurs acull la presentació d'un projecte d'alumnes de l'ETSAV.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.