L'escriptor santcugatenc Xavier Bosch, pregoner de la Festa Major 2024

Bosch és un dels autors de llibres de ficció en català més venuts


  • Comparteix:

Bosch, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Bosch, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

La Festa Major de Sant Cugat 2024 ja té pregoner. Segons ha avançat Tot Sant Cugat i ha confirmat l'Ajuntament a Cugat Mèdia, el pregoner d'aquest any serà el periodista i escriptor Xavier Bosch. D'aquesta manera, el santcugatenc relleva la Taula de Salut Mental, que van tenir aquest honor l'any passat. Bosch s'ha consolidat com un dels escriptors catalans de referència. En cinc ocasions, el seu llibre ha estat el més venut de Sant Jordi. L'escriptor ha estat reconegut amb el premi Sant Jordi el 2009 i el premi Ramon Llull el 2015.

Nascut el 1967, Xavier Bosch va adquirir ressò públic a inicis dels anys 90. L'any 1993 va ser el director del programa 'Un tomb per la vida', de TV3, i l'any següent va ser el creador de l''Alguna pregunta més?' de Catalunya Ràdio, juntament amb Antoni Bassas. Per altra banda, del 2009 al 2013 va presentar i dirigir el programa 'Àgora', de TV3. En premsa escrita, el santcugatenc va ser director del diari 'Avui' i un dels fundadors del 'Diari Ara' el 2010.

Com a periodista esportiu, Bosch va ser el guionista i director el 1999 del programa dedicat al centenari del Barça 'Aquest any, cent!', de TV3, i l'any 2000 va entrar a RAC1 a presentar el programa esportiu de l'emissora. En l'actualitat, continua escrivint articles a 'Mundo Deportivo' sobre l'actualitat del Barça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.