Quant s'ha apujat el preu d'un cafè amb llet, un cafè sol o un tallat a Sant Cugat?

De mitjana ha pujat uns 10 cèntims, però algunes cafeteries prefereixen no repercutir-ho al preu de venda per no perdre clientela


  • Comparteix:

Imatge de l'interior d'una cafeteria de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'interior d'una cafeteria de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El preu del cafè a Sant Cugat s'ha apujat uns 10 cèntims respecte a l'any passat i se situa de mitjana a 1,50 euros. La pujada ha sigut progressiva els darrers anys, però des del gener el preu a la borsa s'ha disparat, cosa que s'ha notat en els bars i restaurants. Cugat Mèdia ha parlat amb algunes cafeteries de la ciutat per conèixer com treballen davant de les pujades de preus constants.



El preu del cafè a Sant Cugat és pràcticament el mateix en moltes cafeteries; la variació és de pocs cèntims entre unes i altres. En el que sí que coincideixen totes és que han incrementat la mateixa quantitat del preu respecte a l'any passat: 10 cèntims. El cambrer de la cafeteria santcugatenca Gusto, Martí Casellas, recorda els preus de 2023: 1,50 euros el cafè amb llet; el tallat 1,40; i el cafè sol 1,30. Des de principis d'any ha hagut d'apujar-lo 10 cèntims cada un.

Sovint algunes cafeteries fan mans i mànigues per poder mantenir els mateixos preus per atraure els clients. És el cas del Dehesa, tal com ha explicat la seva responsable, Neus Arbiaca: "Cobrem el cafè amb llet a 1,50 euros; fa un any que no apugem el preu del cafè i n'absorbim la pujada". En aquest sentit, el comercial de cafès Andrés López vetlla perquè en el seu negoci "els clients no pateixin el canvi (de preu)".

Davant d'aquest increment, els clients són més susceptibles a investigar a quina cafeteria es podran estalviar diàriament més diners a l'hora de fer el cafè, segons Neus Arbiaca, cosa que abans no feien. "Ara volen saber què els hi cobraran perquè potser al bar del costat li estan cobrant 20 cèntims més", explica.




Neus Arbiaca

Hi ha gent que abans no ho feia et pregunten "Quant em costa un café sol?", però això no passava abans. Abans et deia "un café" i pagava. I ara el que vol és saber el que li cobraran perquè potser al bar del costat li estan cobrant 20 cèntims més.

Martí Casellas

Vaig començar a finals de la Festa Major de l'any passat, i costava 1,50 euros el cafè amb llet, el tallat 1,40 i el cafè sol 1,30. A partir de 2024 han pujat 10 cèntims cada tipus de cafè.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.