Malgrat la situació engrescadora, la doctora Gavagnach subratlla que "no s'ha d'abaixar la guàrdia". Ho diu en referència, sobretot, al jovent: "Hi ha molta eufòria, molt botelló, i aquesta gent no està vacunada". En el mateix sentit, la doctora Calbo considera que la situació "extraordinària" que ha provocat la pandèmia no ha conscienciat tothom. La cap de la unitat de malalties infeccioses de l'HUMT ha recordat que seguir les mesures sanitàries i de protecció durant aquests 15 mesos no només ha servit per contenir la Covid-19, sinó que també ha ajudat a controlar altres malalties com la grip. "Voldríem que arrelés", expressa en relació amb la presa d'aquests nous costums.
Els 15 mesos de pandèmia han obligat els professionals sanitaris a adaptar-se a la situació. Això ha permès, però, que s'hagi treballat per oferir una millora per a tots els pacients. "Hem après a organitzar la primària, l'hospital i el sociosanitari de forma integrada", subratlla la doctora Calbo, que apunta que la pandèmia ha forçat el centre terrassenc, que dona servei a Sant Cugat, a prioritzar tasques i, per exemple, eliminar visites innecessàries, apostant per l'atenció telemàtica quan és possible. La directora assistencial de l'àrea mèdica de l'HUMT també ha posat en valor que arran de la Covid-19 s'han posat en pràctica hospitalitzacions a domicili, que suposen, assegura, un benefici per al pacient: "Com més a prop de casa, millor".
La vacuna és segura
En general, des del CAP Valldoreix no han detectat grans reticències per part de la ciutadania per vacunar-se, excepte en alguns casos d'AstraZeneca, que han estat "més difícils de convèncer". En tot cas, la doctora Gavagnach assegura que només s'ha produït "alguna petita reacció al·lèrgica" en algun cas, fet que posa de manifest la seguretat del medicament.La responsable del CAP valldoreixenc ha agraït el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, que ha subministrat carpes, cadires i separadors per garantir la seguretat i el confort de la ciutadania al punt de vacunació.
Esther Calbo
És fonamental, un abans i un després. A mesura que avança la taxa vacunació, l'impacte directe sobre el número de nous casos és molt cridaner.
Montse Gavagnach
Estem posent entre 2.500 i 3.000 vacunes per setmanes. Quan comenci juny seran 7.000 per setmanes, entre primeres i segones dosis.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.