Aula de So, Qgat Sud i la Xesca s'uneixen per organitzar un concert pels refugiats

D'esquerra a dreta, Pau Alonso, de Qgat Sud, Xavier Asensio, de l'Aula de So i Joan Cabasés, de La Xesca

Societat

Publicat el 22/feb/18 per Clara Ontañón

L'Aula de So i Qgat Sud amb la col·laboració de La Xesca organitzen un concert aquest dissabte a les cinc de la tarda per donar suport al projecte Refugiats Benvinguts i també per conscienciar els santcugatencs de la situació de les persones que busquen acollida i mostrar les eines amb què els ciutadans poden col·laborar per pal·liar aquesta desigualtat. El concert s'allargarà fins a les vuit del vespre, a la plaça de l'Om, i tindrà les actuacions curtes d'alumnes de l'Aula de So, amb intervencions de personalitats que tenen vinculació amb l'ajuda als refugiats, com els membres del Centre Delàs Jordi Calvo i de Stop Mare Mortum Adam Díaz.

A través del concert es pretén fer conèixer el projecte Refugiats Benvinguts que té presència a Catalunya des de 2016 i que busca persones que tinguin una habitació lliure o moblada perquè puguin acollir un refugiat. Durant la jornada, s'instal·larà una carpa d'aquesta entitat des d'on es vol fer èmfasis en com les persones, a escala individual, poden contribuir a ajudar en la crisi dels refugiats.

El membre de l'Aula de So Xavier Asensio ha explicat que des de l'escola entenen la música com un motor de cooperació i solidaritat.

Xavier Asensio

La música és art, sensibilitat i també cooperació i solidaritat i, per tant, ens solidaritzem amb una problemàtica que no és ni local ni nacional sinó que és global.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El membre de QGat Sud i Refugiats Benvinguts Pau Alonso ha explicat que actualment hi ha constància que Sant Cugat ha donat acollida a cinc refugiats. Tot i això, assegura que l'Ajuntament no té una voluntat política clara per donar suport a l'acollida de refugiats ni en qüestió d'habitatge ni en la d'oferir-los feina.

Pau Alonso

Es va parlar que es volia que Sant Cugat, si no podia acollir a nivell habitatge perquè no tenia part disponible, que ho fes per aconseguir-los feina i això també està per veure.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Alonso, ha afegit que les polítiques d'acollida de l'Ajuntament són 'elitistes i d'aparador'.