En matèria ambiental, s'esgrimeix la tipologia granítica del terreny, que facilitaria la filtració en cas de fuita, i la seva ubicació al Parc Natural de Collserola i a tocar d'un aqüífer com a principals motius per rebutjar l'allotjament de residus com els que vol acumular FCC. A més, les al·legacions assenyalen que l'estudi d'impacte ambiental és incomplet.
L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat confiada en la no execució del projecte ja que no figura entre les prioritats de l'Agència Catalana de Residus (ACR) i el Parc Natural compta amb la protecció necessària.
Mercè Conesa
Catalunya i l'AMB no necessiten aquest espai l'Agència Catalana de Residus no prioritza aquest espai. A més, forma part del Parc Natural de Collserola.
Les al·legacions també assenyalen que la pedrera Berta és propietat de l'Ajuntament de Sant Cugat i el Consell Comarcal del Baix Llobregat en virtut del conveni signat el 1991 amb Jaime Franquesa, titular de la llicència, pel que aquesta companyia disposa dels drets d'ús fins el 2016. En aquest sentit, la legislació estableix que els propietaris han de donar la seva autorització a l'activitat, fet que en aquest cas no ha succeït.
A això hi sumen el fet que les administracions i entitats interessades no han rebut cap notificació sobre el projecte. Ho ha lamentat el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, que ha recalcat que tant l'administració com les associacions han d'estar informades del procés.
Josep Puig
A l'EMD no s'ha notificat cap mena d'informació al respecte. Per això, hi ha una esmena on reclamem informació.
L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, ha carregat contra la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a les quals ha acusat de desídia i manca de responsabilitat a l'hora d'encarar la qüestió. Vilà també s'ha mostrat convençut que el projecte no prosperarà però ha lamentat que s'arribi a aquesta situació després de l'experiència fallida, ha dit, de l'abocador del Garraf.
Albert Vilà
Hauríem d'haver après del fiasco de l'abocador del Garraf. Hauríem d'haver entès que hi ha models més eficients, moderns i menys nocius per a l'entorn.
L'expresident de la Federació Catalana d'Espeleologia, Pau Peréz, ha intervingut durant la roda de premsa per assenyalar que l'aqüífer proper a la pedrera conté aigua apte per al consum humà i ha alertat que si el projecte tira endavant posarà en perill aquest recurs.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.