Punt final al recorregut judicial: la pedrera Berta es renaturalitzarà per sí sola

La propietat d'aquest espai ha retirat el contenciós que mantenia contra la Generalitat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la pedrera Berta / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu de la pedrera Berta / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La renaturalització de la pedrera Berta s'haurà de produir de manera natural. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat acabat el procediment judicial entre la gestora dels terrenys, Jaime Franquesa S.A., i la Generalitat. L'empresa va engegar un contenciós contra el Govern perquè aquest havia aturat els treballs que estava fent per tapar-la. Ara, la companyia ha retirat la demanda, cosa per la qual el procés arriba al final. La resolució judicial arriba arran d'un acord entre l'empresa i la Generalitat que no obliga a recuperar cap estat anterior de la pedrera i es conforma que aquest espai es renaturalitzi sol.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE D'ABRIL

La pedrera Berta es troba entre el Puig Madrona i el Puig Pedrós de l'Obac i forma part dels termes municipals de Sant Cugat i el Papiol. El 2019 l'Ajuntament va tancar aquest espai seguint l'ordre de la Generalitat, per tal d'aturar els treballs que Franquesa S.A. hi estava fent: aportant-hi terra per tapar el forat. De fet, l'extracció de minerals en aquest espai va produir-se fins fa pocs anys: fins al 2016 hi havia activitat minera.

El 2018, tant l'Ajuntament com l'EMD de Valldoreix es van comprometre a què la pedrera fos visitable, amb l'objectiu de preservar els seus valors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.