Vox ratifica Ignacio Garriga com a cap de llista a les eleccions del 12-M

És la segona vegada que el santcugatenc encapçala la candidatura de Vox al Parlament


  • Comparteix:

Ignacio Garriga, a la sala de premsa del Parlament / Foto: ACN (Mariona Puig)

Ignacio Garriga, a la sala de premsa del Parlament / Foto: ACN (Mariona Puig)

El comitè executiu de Vox ha ratificat aquest diumenge el santcugatenc Ignacio Garriga com a cap de llista a les eleccions al Parlament del 12-M. 'Garriga tornarà a encapçalar la candidatura per intentar revalidar i millorar els resultats que Vox va obtenir a Catalunya, convertint-se en la primera força política nacional del Parlament català', ha afirmat el líder de Vox, Santiago Abascal. En paral·lel, la formació també ha escollit Jorge Buxadé, Hermann Tertsch i Juan Carlos Girauta -exportaveu de Cs al Congrés- com a números 1, 2 i 3 per a les eleccions europees del 9 de juny. 'Afrontem les eleccions enmig d'un procés colpista protagonitzat per Sánchez i el seus còmplices, i on Vox defensarà sempre el mateix discurs', ha apuntat Abascal.

A les eleccions municipals de 2015, Garriga va ser l'alcaldable de la formació, que anava en coalició amb Família i Vida, a Sant Cugat. Garriga va ser diputat al Congrés espanyol entre el 2019 i 2021, any en què passa a ser diputat al Parlament i liderar el grup parlamentari de Vox després de presentar-se com a candidat a les últimes eleccions catalanes. Des de 2022, és el secretari general de Vox després de la destitució de Javier Ortega Smith.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.