Abascal: 'Els catalans us jugueu el 12-M la convivència i la seguretat als carrers'

El líder de Vox ha rebut l'escalf de mig miler de persones en mig d'un fort dispositiu policial


  • Comparteix:

Els ponents de l'acte, davant de mig miler de simpatitzants / Foto: Cugat Mèdia

Els ponents de l'acte, davant de mig miler de simpatitzants / Foto: Cugat Mèdia

El president nacional de Vox, Santiago Abascal, ha repartit atacs a tort i a dret contra socialistes, populars i independentistes en l'acte de campanya celebrat aquest dimecres a Sant Cugat, davant més de mig miler de persones que han omplert la plaça de Lluís Millet. En l'acte més multitudinari del que portem de campanya, Abascal ha advertit els catalans que aquest diumenge es juguen 'la convivència i la seguretat als carrers'. Sobre possibles aliances postelectorals, el líder d'extrema dreta ha estès la mà al PP i ha assegurat que pactaran amb 'qui defensi el castellà a les aules, la rebaixa fiscal radical, acabar amb la immigració il·legal i la inseguretat ciutadana'. En un acte amb un contundent dispositiu policial, Abascal s'ha referit als participants de la manifestació antifeixista dient que 'tenen més incompatibilitats entre ells que amb nosaltres'.

El líder ultradretà ha expressat sorprès que a Sant Cugat ha estat l'únic lloc on ha topat amb una manifestació contra la presència de Vox en campanya. Un fet que ha passat gràcies "a la tolerància del departament d'Interior".

Conscient, com ha dit, que havien de tancar l'acte a les nou per poder veure el partit del Madrid, Abascal ha anat directe a la jugular dels seus adversaris. El PP, tot i la proposta de pactes, l'ha acusat de retallar distàncies amb Junts en l'amnistia i veure amb bons ulls Illa. L'artilleria, però, l'ha guardat per "als socialistes i separatistes" l'herència dels quals "és un atac a la convivència".

En el míting, el president nacional de Vox s'ha referit als clàssics de la immigració irregular, la imposició del català a les escoles i la inseguretat als carrers aportant dades sense procedència que tenien com a blanc, el PSOE i Pedro Sánchez.

El discurs d'Abascal ha estat marcat per dos elements: el vot jove i els insults com a arma llancívola. El líder d'extrema dreta s'ha adreçat als centenars de joves presents, alguns de curta edat, per assegurar-los que amb Vox tindran oportunitats de futur i les garanties de tenir seguretat als carrers. Un crit l'ha titllat de "racista" però Abascal, mirant Ignacio Garriga, li ha tret importància a cop de comentaris ofensius.

L'acte ha comptat amb les intervencions del cap de llista, Ignacio Garriga, que ha remarcat que cal recuperar Catalunya i ha assegurat que Vox és la solució a tots els problemes "de destrucció". "Votar Vox -ha afegit- és demostrar amor a la nostra pàtria i defensar l'educació i la llibertat". La carta de l'humor és el que ha volgut jugar l'eurodiputat Jorge Buxadé quan li ha fallat el micròfon: "El sabotatge socialista ha durat menys que la república catalana". L'advocat ha manifestat que aquestes eleccions "és la millor precampanya per a les europees". L'encarregat d'obrir l'acte ha estat el número 9 de Vox i portaveu del grup municipal, Marcos Rodríguez, que s'ha mostrat especialment pletòric per rebre "uns homes que són un exemple per a tots nosaltres".




Santiago Abascal

Falta molt poc per a un dia decisiu. Els catalans us jugueu la possibilitat de recuperar la prosperitat. Podeu recuperar la il·lusió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.